Η Εταιρεία Συγγραφέων για τη Χρυσή Αυγή

Αθήνα, 14/9/2012
—Δελτίο Τύπου—

Όπως συνέβη και άλλες φορές τους προηγούμενους μήνες, η Εταιρεία Συγγραφέων έχει δηλώσει ανοιχτά την αντίθεσή της σε πράξεις βίας, οποιαδήποτε πολιτική κάλυψη και αν έχουν. Το ίδιο δηλώνει και τώρα, έχοντας παρακολουθήσει τις καταφανώς παράνομες ενέργειες των στελεχών της Χρυσής Αυγής εις βάρος μικροπωλητών, με μοναδικό στην ουσία κριτήριο την εθνοτική τους καταγωγή. Οι ενέργειες αυτές είναι ακόμα περισσότερο καταδικαστέες αν λάβουμε υπ’ όψη μας ότι έγιναν με την παρουσία και σύμπραξη βουλευτών της ΧΑ. Οχυρωμένοι αυτοί πίσω από την σχετική ασυλία τους και εκμεταλλευόμενοι την αποδόμηση μεγάλου μέρους της κοινωνίας λόγω της οικονομικής κρίσης, δεν διστάζουν να αντικαθιστούν την αστυνομία αλλά και τις δικαστικές αρχές, ανοίγοντας έτσι το δρόμο για την αυτοδικία και το δίκαιο επιβολής του ισχυρότερου!

Επισημαίνοντας τις ολέθριες προοπτικές τέτοιων βίαιων ενεργειών, η Εταιρεία Συγγραφέων πιστεύει ότι θα πρέπει πλέον να σταματήσει η έωλη και ουδέτερη τακτική των μέσων μαζικής ενημέρωσης, έντυπων και ηλεκτρονικών, να τις αντιμετωπίζουν ως απλώς βίαιο θέαμα. Να πάρουν θέση και να δείξουν ανοιχτά και τεκμηριωμένα προς τους πολίτες τι πράγματι αποκρουστικό εγκυμονείται για τη δημόσια ζωή μας στο άμεσο μέλλον.

2 comments

  1. Η αυτοδικία σε ιδιωτικό είτε δημόσιο χώρο πρέπει να είναι καταδικαστέα από όλους. Τα γεγονότα των τελευταίων ημερών, με την παρουσία της Χ.Α. και εκπροσώπων της στο κοινοβούλιο, είναι φαινόμενα που πρέπει να συστρατεύσουν τους πάντες -και τον καθένα χωριστά από το μετερίζι του- στην τεκμηριωμένη αντίκρουσή τους. Με αυτόν τον τρόπο θα καταστεί ξεκάθαρος ο ρόλος και οι μύχιες -ή και φανερές- σκέψεις των ατόμων και των ομάδων που πρωταγωνιστούν σε αυτού του είδους τα αντικοινωνικά φαινόμενα και στις καταδικαστέες δραστηριότητες παρόμοιου είδους. Της ίδιας αντιμετώπισης πρέπει να τυχαίνουν ανάλογες συμπεριφορές, από όποια ομάδα και αν προέρχονται, και έχουν είτε όχι την κάλυψη των όποιων κομματικών σχηματισμών. Προφανώς, συνυπογράφω το κείμενο της Εταιρείας Συγγραφέων.

    Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.