Ταξίδι προς το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Χαλάνδρι, Κερατσίνι – Δραπετσώνα και Ηλιούπολη, οι επόμενες στάσεις

Σε συνέχεια των πολύ επιτυχημένων εκδηλώσεων που πραγματοποιήθηκαν στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Χαϊδαρίου, την Εθνική Βιβλιοθήκης της Ελλάδος (ΕΒΕ) και την Κεντρική Βιβλιοθήκη του Δήμου Αθηναίων, το «Ταξίδι προς το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος» συνεχίζει την πορεία του και προσκαλεί το κοινό να ανακαλύψει το έργο που φιλοδοξεί να αλλάξει την καθημερινότητα των πολιτών, σε λίγα μόλις χρόνια.

Ήδη, περισσότερα από 1.000 άτομα, ηλικίας 4 έως 75 ετών, συμμετείχαν στις εκδηλώσεις του προγράμματος κατά το διάστημα Νοέμβριος – Δεκέμβριος 2013, «αγκαλιάζοντας» το όραμά του και λαμβάνοντας μέρος στις δημιουργικές πολιτιστικές, εκπαιδευτικές και «πράσινες» προτάσεις του. Η ανταπόκριση του κοινού αναμένεται να αυξηθεί περαιτέρω, καθώς το αισιόδοξο μήνυμα του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) θα «ταξιδέψει» έως και τις 27 Φεβρουαρίου, σε Χαλάνδρι, Κερατσίνι – Δραπετσώνα και Ηλιούπολη.

taksidi-pros-to-kentro-politismou-idruma-stauros-niarxos2Στιγμιότυπο από το οπερατικό έργο «Ντον Τζοβάννι» του Μότσαρτ.

Το δεύτερο μέρος του προγράμματος «Ταξίδι προς το ΚΠΙΣΝ» ξεκινά με μελωδικό τρόπο την Πέμπτη 23 Ιανουαρίου στο Χαλάνδρι, όπου το οπερατικό έργο «Ντον Τζοβάννι» του Μότσαρτ θα παρουσιαστεί στο κοινό, με τη μορφή της «Όπερας της Βαλίτσας», από την Εθνική Λυρική Σκηνή (ΕΛΣ), εγκαινιάζοντας ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν έως τα τέλη Φεβρουαρίου σε Χαλάνδρι, Κερατσίνι – Δραπετσώνα και Ηλιούπολη.

Όλες οι εκδηλώσεις είναι δωρεάν, ενώ λόγω της μεγάλης ανταπόκρισης που δείχνει ήδη το κοινό, θα δίνονται δελτία προτεραιότητας για όσες εκδηλώσεις πραγματοποιούνται σε κλειστούς χώρους, μία ώρα πριν την έναρξη του προγράμματος, στον χώρο όπου φιλοξενούνται οι δράσεις.

Αναλυτικό πρόγραμμα δράσεων

Χαλάνδρι

Πέμπτη 23 Ιανουαρίου, 20.00 (Ίδρυμα Γεωργίου και Αικατερίνης Χατζηκώνστα στο Χαλάνδρι).
Παράσταση της «Όπερας της Βαλίτσας» με το έργο Ντον Τζοβάννι του Μότσαρτ. Η  είσοδος είναι ελεύθερη με δελτία προτεραιότητας, τα οποία θα ξεκινήσουν να διανέμονται μία ώρα πριν την έναρξη της παράστασης, στην είσοδο του χώρου.

taksidi-pros-to-kentro-politismou-idruma-stauros-niarxos3

Παρασκευή 24 Ιανουαρίου, 17.00  –  19.00 (Βιβλιοθήκη του Αετοπούλειου Πολιτιστικού Κέντρου  Χαλανδρίου).
Αγώνας ρητορικής με θέμα «Μετά τα 18, οι νέοι πρέπει να φεύγουν από το σπίτι τους και να μην ενισχύονται οικονομικά από τους δικούς τους». Αμέσως μετά, προβολή πειραματικών ταινιών του κινηματογραφικού εργαστηρίου.

Σάββατο 25 Ιανουαρίου, 11.00 – 13.00 (αφετηρία στο Αττικό Πάρκο Χαλανδρίου). Καταγραφή πράσινων χώρων της γύρω περιοχής. Μάθημα yoga.

Κυριακή 26 Ιανουαρίου, 12.00 (Βιβλιοθήκη του Αετοπούλειου Πολιτιστικού Κέντρου  Χαλανδρίου). Ανάγνωση αποσπασμάτων από αγαπημένα βιβλία από τους καλλιτέχνες Γιάννη Δίσκο (Ιμάμ Μπαϊλντί), Νίκο Κουρή, Θοδωρή Κουτσογιαννόπουλο, Ρένα Μόρφη (Ιμάμ Μπαϊλντί), Πάνο Μουζουράκη και Λένα Σταμουλακάτου. Μαζί τους θα διαβάσει ο Γιάννης Τροχόπουλος (Διευθύνων Σύμβουλος ΚΠΙΣΝ).

Επιμέρους πληροφορίες
Δημοτική Βιβλιοθήκη Χαλανδρίου: Φιλικής Εταιρείας και Τομπάζη 18, Χαλάνδρι, τηλ. 210-6820464. Ίδρυμα Γεωργίου και Αικατερίνης Χατζηκώνστα: λεωφ. Κηφισίας 374, Χαλάνδρι. Αττικό Πάρκο: Συμβολή Αττικής Οδού και λεωφ. Πεντέλης, προαστειακός σταθμός Πεντέλης.

Κερατσίνι

Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου, 20.00 (Πολιτιστικό Κέντρο Αντώνης Σαμαράκης). Παράσταση της «Όπερας της Βαλίτσας» με το έργο Ντον Τζοβάννι του Μότσαρτ. Η  είσοδος είναι ελεύθερη με δελτία προτεραιότητας, τα οποία θα ξεκινήσουν να διανέμονται μία ώρα πριν την έναρξη της παράστασης, στην είσοδο του χώρου.

Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου, 17.00-19.00 (Δημοτική Βιβλιοθήκη Κερατσινίου-Δραπετσώνας). Αγώνας ρητορικής με θέμα «Σε καιρούς κρίσης οι νέοι πρέπει να μεταναστεύουν».  Αμέσως μετά, προβολή πειραματικών ταινιών του κινηματογραφικού εργαστηρίου.

Σάββατο 8 Φεβρουαρίου, 11.00 – 13.00 (αφετηρία στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Κερατσινίου-Δραπετσώνας). Η Βιβλιοθήκη «υιοθετεί» ένα πάρκο της περιοχής και κάνει δενδροφύτευση με τους πολίτες. Καταγραφή πράσινων χώρων της γύρω περιοχής.

taksidi-pros-to-kentro-politismou-idruma-stauros-niarxos4

Κυριακή 9 Φεβρουαρίου, 12.00 (Δημοτική Βιβλιοθήκη Κερατσινίου-Δραπετσώνας). Η λίστα με τους καλλιτέχνες που θα συμμετάσχουν στις αναγνώσεις θα ανακοινωθεί εντός των επόμενων ημερών. Μαζί τους θα διαβάσει ο Γιάννης Τροχόπουλος (Διευθύνων Σύμβουλος ΚΠΙΣΝ) και ο Σταύρος Ζουμπουλάκης (Πρόεδρος Εφορευτικού Συμβουλίου της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος).

Επιμέρους πληροφορίες
Δημοτική Βιβλιοθήκη Κερατσινίου-Δραπετσώνας: Εμμανουήλ Μπενάκη 70,  Κερατσίνι, τηλ. 210 – 4312182, 210 – 4003116. Πολιτιστικό Ίδρυμα Αντώνης Σαμαράκης: Μ. Ασίας 24 & Παπαναστασίου, Κερατσίνι.

Ηλιούπολη

Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου, 17.00 – 19.00 (Δημοτική Βιβλιοθήκη Ηλιούπολης). Αγώνας ρητορικής με θέμα: «Είναι ευθύνη της Δύσης να επιβάλλει τις ανθρωπιστικές της αξίες στον υπόλοιπο κόσμο».

Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου, 17.00 – 19.00 (Δημοτική Βιβλιοθήκη Ηλιούπολης). Αγώνας ρητορικής με θέμα «Η αφοσίωση στους φίλους είναι σημαντικότερη από την υπακοή στους νόμους».  Αμέσως μετά, προβολή πειραματικών ταινιών του κινηματογραφικού εργαστηρίου.

Σάββατο 22 Φεβρουαρίου, 11.00 – 13.00 (αφετηρία στο Πάρκο Ναυαρίνου). Καταγραφή πράσινων χώρων της γύρω περιοχής. Επιπλέον, η Κινητή Βιβλιοθήκη της Ηλιούπολης θα βρίσκεται στο πάρκο περιμένοντας μεγάλους και μικρούς με αναγνωστικές εκπλήξεις.

Κυριακή 23 Φεβρουαρίου, 12.00 (Δημοτική Βιβλιοθήκη Ηλιούπολης). Η λίστα με τους καλλιτέχνες που θα συμμετάσχουν στις αναγνώσεις θα ανακοινωθεί εντός των επόμενων ημερών. Μαζί τους θα διαβάσει ο Γιάννης Τροχόπουλος (Διευθύνων Σύμβουλος ΚΠΙΣΝ) και ο Σταύρος Ζουμπουλάκης (Πρόεδρος Εφορευτικού Συμβουλίου της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος).

taksidi-pros-to-kentro-politismou-idruma-stauros-niarxos5

Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου, 20.00 (Θέατρο Δημαρχιακού Μεγάρου Ηλιούπολης). Παράσταση της «Όπερας της Βαλίτσας» με το έργο Ντον Τζοβάννι του Μότσαρτ. Η  είσοδος είναι ελεύθερη με δελτία προτεραιότητας, τα οποία θα ξεκινήσουν να διανέμονται μία ώρα πριν την έναρξη της παράστασης, στην είσοδο του χώρου.

Επιμέρους πληροφορίες
Δημοτική Βιβλιοθήκη Ηλιούπολης: Νικομάχου 18, Ηλιούπολη, τηλ. 210-9948344. Θέατρο Δημαρχιακού Μεγάρου Ηλιούπολης: Σοφοκλή Βενιζέλου και Κουντουριώτη (γωνία), Ηλιούπολη. Πάρκο Ναυαρίνου (συμβολή οδών Μαρίνου Αντύπα, Ναυαρίνου και Σαλαμίνος).

* * *

Εδώ άλλες αναρτήσεις από την κατηγορία Εκδηλώσεις < Προτάσεις

Πηγή: naftemporiki.gr

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.