Μαθήματα πολιτισμού στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης

Από την παλαιολιθική εποχή ως την τέχνη της σύγχρονης εποχής

D4468042F773125FE70E799968CE29AC

Καταξιωμένοι πανεπιστημιακοί, καθηγητές προϊστορικής και κλασικής αρχαιολογίας, ιστορικοί, φιλόλογοι, φιλόσοφοι, θεατρολόγοι και ιστορικοί τέχνης πλαισιώνουν το εφετινό, έκτο κατά σειρά, πρόγραμμα Μαθημάτων Πολιτισμού που προσφέρει το Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (ΜΜΣΤ), το οποίο αρχίζει στις 12 Φεβρουαρίου και θα διαρκέσει ως τον Ιούνιο.

Γιατί αλλάζει ο τρόπος απεικόνισης στη ζωγραφική και τη γλυπτική, της αναπαράστασης στο θέατρο, της αφήγησης στη λογοτεχνία, της σκέψης στη φιλοσοφία; Πώς αντιλαμβανόμαστε τις φάσεις της μετάβασης μέσω της αλλαγής των στυλ, δηλαδή της μορφής, του εκφραστικού περιεχομένου, και της επεξεργασίας τους; Ποιες προτεραιότητες, ιδεολογικές ή αισθητικές, φανερώνουν οι τύχες της ασυνέχειας, της παλινδρόμησης, της εξαφάνισης, της εκ νέου επινόησης τρόπων, στη διαχρονία των εκφραστικών αφηγήσεων; Οι επιστήμονες δίνουν απαντήσεις και συζητούν με το κοινό.

Τα Μαθήματα Πολιτισμού απευθύνονται στο ευρύ και μη ειδικό κοινό καθώς και σε φοιτητές και θα γίνονται κάθε Τετάρτη στο Αμφιθέατρο του ΜΜΣΤ (Εγνατία 154, Θεσσαλονίκη), 7.00 μ.μ.-9.00 μ.μ.

Διδάσκουν: Κώστας Κωτσάκης, Καθηγητής Προϊστορικής Αρχαιολογίας, ΑΠΘ, Κατερίνα Παπαευθυμίου- Παπανθίμου, Καθηγήτρια Προϊστορικής Αρχαιολογίας, ΑΠΘ, Ελένη Μανακίδου, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Κλασικής Αρχαιολογίας, ΑΠΘ, Χρυσούλα Σαατσόγλου-Παλιαδέλη, Καθηγήτρια Κλασικής Αρχαιολογίας. ΑΠΘ, Ευρωβουλευτής,Θεοδοσία Στεφανίδου-Τιβερίου, Καθηγήτρια Κλασικής Αρχαιολογίας, ΑΠΘ, Έλση Σακελλαρίδου, Καθηγήτρια Θεατρολογίας ΑΠΘ, Θεόδωρος Παπαγγελής, Καθηγητής Κλασικής Φιλολογίας ΑΠΘ, Ακαδημαϊκός, Θανάσης Σέμογλου, Αναπληρωτής Καθηγητής Βυζαντινής Αρχαιολογίας, ΑΠΘ, Ναταλία Πούλου, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια της Βυζαντινής Αρχαιολογίας, ΑΠΘ, Αντώνης Κωτίδης, Καθηγητής της Ιστορίας της Τέχνης, ΑΠΘ, Αρετή Αδαμοπούλου, Επίκουρη Καθηγήτρια της Ιστορίας της Τέχνης, Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.
Δείτε εδώ αναλυτικά το πρόγραμμα των μαθημάτων, τις προϋποθέσεις και το κόστος συμμετοχής.

Πηγή: Το Βήμα

* * *

Εδώ άλλες αναρτήσεις από την κατηγορία Πολιτιστική κληρονομιά

Το dim/art στο facebook
Το dim/art στο facebook

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.