Διαγωνισμός κόμικς για μαθητές

Διαγωνισμός κόμικς για τους μαθητές των γυμνασίων του Δήμου Αθηναίων

LOGO_OPANDA_color

Ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού & Νεολαίας Δήμου Αθηναίων, θέλοντας να δώσει την ευκαιρία στους μαθητές να ξεδιπλώσουν το ταλέντο και τις ανησυχίες τους μέσω των κόμικς, διοργανώνει Φεστιβάλ Κόμικς για μαθητές της Α’, Β’ και Γ’ τάξης των Γυμνασίων του Δήμου Αθηναίων με θέμα: «Μια σκηνή στους δρόμους της γειτονιάς μου».

14635 puz 913465.ai

Οι μαθητές καλούνται να σχεδιάσουν μια σκηνή από τους δρόμους της γειτονιάς τους, αποτυπώνοντάς την σε μικρά καρέ και να γίνουν δημιουργοί, σχολιάζοντας θετικά, αρνητικά ή και καυστικά τη σύγχρονη πραγματικότητα. Η ιστορία που θα αφηγούνται θα καλύπτει κατά προτίμηση μία (1) έως τρείς (3) σελίδες Α4.
Η επιτροπή που θα αξιολογήσει όλα τα έργα των συμμετεχόντων αποτελείται από έμπειρους κομίστες οι οποίοι είναι: Πέτρος Ζερβός, Παναγιώτης Μητσομπόνος, Γιώργος Γούσης και η δημοσιογράφος Ρούλα Γεωργακοπούλου.

corto
Τον διαγωνισμό θα συντονίζει ο συγγραφέας Σωτήρης Δημητρίου.

Θα βραβευθούν οι τρεις καλύτερες συμμετοχές και θα δοθούν δέκα έπαινοι στους υπόλοιπους που θα ξεχωρίσουν.

tintin-character-pictureΔιαδικασία συμμετοχής

Δυνατότητα συμμετοχής έχουν οι μαθητές της Α’, Β’ και Γ’ τάξης των Γυμνασίων του Δήμου Αθηναίων.
Οι κομίστες Παν. Μητσομπόνος και Γιώργος Γούσης θα περιμένουν τους μαθητές την Κυριακή 9 Μαρτίου 2014 και ώρα 11:00 π.μ. στο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Αθηναίων (Ακαδημίας 50) στην αίθ. «Κων/νος Καβάφης», για να διευκρινίσουν τυχόν απορίες των μαθητών σε τεχνικά θέματα.

images (1)Η κατάθεση του (πρωτοτύπου) έργου μπορεί να γίνει από 17 Μαρτίου έως 24 Απριλίου 2014. Η ημερομηνία κατάθεσης ή ταχυδρόμησης του φακέλου θεωρείται η ημερομηνία συμμετοχής στον διαγωνισμό. Ο φάκελος συμμετοχής θα πρέπει να περιέχει το πρωτότυπο σχέδιο, στην πίσω σελίδα του οποίου θα πρέπει να αναγράφεται το ονοματεπώνυμο του μαθητή, το Γυμνάσιο, η τάξη και τηλέφωνο επικοινωνίας, καθώς και Υπεύθυνη Δήλωση Ν.1599/ 1986 του γονέα ή κηδεμόνα του μαθητή ότι συμφωνεί για τη συμμετοχή του μαθητή στον διαγωνισμό. Η επιλογή των έργων από την επιτροπή θα ολοκληρωθεί μέχρι τέλος Απριλίου, οπότε και θα ειδοποιηθούν οι μαθητές των οποίων τα σχέδια θα ξεχωρίσουν για να παρευρεθούν σε ειδική τελετή απονομής που θα οργανώσει ο Οργανισμός την Κυριακή 11 Μαΐου 2014 στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων (Ακαδημίας 50) και ώρα 11:00 π.μ..

Dcu
Πληροφορίες: Τμήμα Σχεδιασμού Ανάπτυξης Πολιτιστικών Εκδηλώσεων στις κ.κ. Έφη Χαντζή και Νίκη Δούκα , τηλ: 210-5284859 από 10:00 π.μ. έως 15:00 κατά τις εργάσιμες ημέρες.

eGczcnlxMTI=_o_im-a-poor-lonesome-cow-boy-lucky-luke-red-kit-final-* * *

Εδώ άλλες αναρτήσεις από την κατηγορία Comics

Το dim/art στο facebook
Το dim/art στο facebook

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.