Παπα-πράιντ

pipa

Όσοι είμαστε ευαίσθητοι σε θέματα ορθοδόξου πίστεως και ζωής ας εκφράσουμε την αντίθεσή μας στην ηθική έκπτωση στη γενετήσια διαστροφή.

Με αγρυπνίες, ομιλίες και συγκεντρώσεις έξω από εκκλησίες, αντιδρά η Μητρόπολη Θεσσαλονίκης και άλλοι εκκλησιαστικοί κύκλοι, στη διοργάνωση του 3ου Φεστιβάλ «Thessaloniki Pride», που διοργανώνεται στην πόλη στις 20 και 21 Ιουνίου.

Δεκάδες πιστοί πήραν μέρος σε ολονύκτια αγρυπνία, που ξεκίνησε στις 21.00 το βράδυ της Τετάρτης στην εκκλησία Παναγία Αχειροποιήτου, ενώ απόψε οι εκδηλώσεις διαμαρτυρίας θα κορυφωθούν με συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στο προαύλιο του ιερού ναού του πολιούχου της Θεσσαλονίκης, Αγίου Δημητρίου.

Το dim/art και η στήλη Αυτό δεν είναι πίπα* στηρίζουν το αντι-πράιντ του σ. Άνθιμου στη Θεσσαλονίκη (το «σ» εδώ σημαίνει «Σεβασμιότατος», όχι «σύντροφος»).

Δεν έχομε πρόβλημα με τους γκέι, ας κάνουν ό,τι θέλουνε στο σπίτι τους, αλλά όχι και μπροστά στα μάτια μας. Κυκλοφορούν παιδιά, αν τους δούνε και ρωτάνε «τι είν’ τούτο», εμείς τι θα απαντήσουμε;

Η αλήθεια είναι ότι ο γέρων Παΐσιος τα είχε προβλέψει όλα αυτά: «Θα είναι άντρες αλλά θα είναι σαν να μην είναι».

Να πέσει φωτιά να τους κάψει, λοιπόν. Αχ, Βαγγελίστρα μου, κάνε το θαύμα Σου, κι εσύ και ο Άι Δημήτρης ο Στρέιτ και ο Μάκης ο Τριανταφυλλόπουλος.

Το dim/art καλεί σε μαζική συμμετοχή στις κινητοποιήσεις.

ΟΛΟΙ ΑΠΟΨΕ ΣΤΟ ΠΑΠΑ-ΠΡΑΪΝΤ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Το πούλμαν του dim/art για Θεσσαλονίκη θα αναχωρήσει το μεσημέρι από την Καπνικαρέα

Θα προηγηθεί προσυγκέντρωση στα Προπύλαια από από όρθρου βαθέος. Θα χαιρετίσουν σύντροφοι και συντρόφισσες από την «Ενωμένη Ρωμιοσύνη», τον «Πανελλήνιο Σύνδεσμο Βορειοηπειρωτικού Αγώνα» και από το συντονιστικό του αυτοδιαχειριζόμενου κοινωνικού χώρου «Παναγιόφιλοι», ενώ απολυτίκια θα ψάλει η χορωδία της οργάνωσης «Λυδία η Φιλιππισία».

* * *

Πλήρης και χωρίς περικοπές, η ανακοίνωση της Ι.Μ. Θεσσαλονίκης:

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Βογατσικοῦ 7 – 546 22 Θεσσαλονίκη , τηλ. 2310-229.871.-
Ἐν Θεσσαλονίκῃ τῇ 11-6-2014.-
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Ἡ Ἱερὰ Μητρόπολις Θεσσαλονίκης μετὰ πολλῆς λύπης καὶ ἔντονης ἀν-ησυχίας εἶναι ὑποχρεωμένη καὶ πάλι νὰ ἀντιμετωπίσῃ ποιμαντικὰ καὶ ἀποτρε-πτικά, τὴν δυσάρεστη, ἀπαράδεκτη καὶ ἀξιοκατάκριτη παρουσία τῶν ὁμοφυλοφίλων, οἱ ὁποῖοι ἑτοιμάζονται νὰ πραγματοποιήσουν φεστιβὰλ στὶς 20 καὶ 21 Ἰουνίου καὶ νὰ παρελάσουν στὴΘεσσαλονίκη μας ἐπιδεικνύοντας τὰ πάθη τους σὲ μορφὴ καρναβαλιοῦ. Εἶναι ντροπή, εἶναι πρόκληση, εἶναι σύμπτωμα διαφθορᾶς. Εἶναι ὅμως καὶ ἀπόφαση τοῦ Δήμου τῆς πόλεώς μας, ἡ ὁποία ἔχει δημιουργήσει πικρία καὶ ἀπορία στὸ λαό μας.
Ἡ μόνη παραχώρηση τοῦ κ. Δημάρχου, ἀπὸ πέρυσι, μετὰ ἀπὸ συζήτησή μας, ἦταν νὰ μὴ γίνῃ αὐτὴ ἡ θρασυτάτη καὶ ἐπαίσχυντη συγκέντρωση ἐμπρὸς σὲ ἱεροὺς χώρους καὶ Ναούς. Ὀφείλω ὅμως νὰ ἀνακοινώσω στὴν κοινὴ γνώμη, ὅτι στὶς εὐρωπαϊκὲς πόλεις τέτοιες ἐκδηλώσεις θεωροῦνται περιθεωριακές
Ἐπίσης, σᾶς πληροφορῶ ὅτι Σωματεῖα τῆς Θεσσαλονίκης, ἄνδρες καὶ γυναῖκες μὲ ἐπεσκέφθησαν στὴν Ἱερὰ Μητρόποληκαὶ μοῦ παρέδωσαν φάκελο 19.500 ὑπογραφῶν, ἐγκεκριμένων, διὰ τῶν ὁποίων διαμαρτύρονται ἔντονα καὶ δυναμικὰ κατὰ τῆς παρουσίας καὶ τῆς προβολῆς τῶν ὁμοφυλοφίλων στὴν πόλη μας, στὴ Θεσσαλονίκη. Τοὺς δικαιολογῶ ἀπόλυτα καὶ συμφωνῶ μὲ τὶς ἀπόψεις τους. Γιὰ τὸν σκοπὸ αὐτὸ μάλιστα, πραγματοποιοῦν ἀνάλογη Ἐκδήλωση μὲ σχετικὲς ὁμιλίες, στὸ προαύλιο τοῦ πολιούχου μας ἁγίου Δημητρίου, τὴν ἐρχομένη Παρασκευὴ 20 Ἰουνίου στὶς 8 τὸ βράδυ, στὴν ὁποία καλεῖσθε νὰ μετάσχετε ὅλοι.
Τέλος, σημειώνω, ὅτι ὅσο καὶ ἂν τὸ θέμα εἶναι σοβαρότατο καὶ ἐκκρηκτικό, ἐμεῖς οἱ Ὀρθόδοξοι Χριστιανοὶ δὲν ἀσκοῦμε ποτὲ βία. Γι’ αὐτὸ ὡς Ἐπίσκοπος δὲν θὰ συστήσω ποτὲ συγκρούσεις καὶ τραυματισμοὺς ἐντὸς τῆς κοινωνίας μας. Σᾶς παρακαλῶ, ἀπομακρύνατε τὰ παιδιά σας καὶ τοὺς ἑαυτούς σας ἀπὸ τέτοιες ἀνόσιες καὶ ἀφύσικες ἐκδηλώσεις, διατυπώσατε παντοῦ τὶς κάθετες ἀντιῤῤήσεις γιὰ τὸ ὁμοφυλοφιλικὸ πάθος, καὶ προσευχηθῆτε γιὰ αὐτοὺς τοὺς ἀνθρώπους, γιὰ νὰ ἀπαλλαγοῦν ἀπὸ τὸ πάθος τους, καὶ νὰ ἐπιστρέψουν στὴ φυσιολογικὴ ζωή, ὅπως τὴν διδάσκει ἡ πίστη μας καὶ ἡ παράδοσή μας.
Πάντως τὸ ἄριστον θὰ ἦτο, ὁ κ. Δήμαρχος νὰ ματαιώσῃ ὁριστικὰ τὴν παρουσία αὐτοῦ τοῦ καρναβαλιοῦ στὸν τόπο μας.

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ
Ο ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΑΝΘΙΜΟΣ
 
     Ἐκ τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης.- 
 
 

ΠΡΟΣΟΧΗ : Ἡ παροῦσα ἀνακοίνωση νὰ ἀναγνωσθῇ πρὸς τὸ ἐκκλησίασμα κατὰ τὴν ὥρα τοῦ Κοινωνικοῦ τῆς Θείας Λειτουργίας, μεθαύριο Κυριακὴ 15-6-2014.

Πηγή: Ιερά Μητρόπολιc Θεccαλονίκηc

* * *

Ακολουθεί έγκυρο και αντικειμενικό ρεποράζ για την Αγρυπνία της Τετάρτης από το έγκυρο hristospanagia.gr

Κατάμεστος ὁ ναὸς τῆς Ἀχειροποίητου στὴν ἀγρυπνία κατὰ τοῦ gay pride στήν Θεσσαλονίκη!

 

Με κατανυκτική αγρυπνία (9μμ – 1:30 πμ), πάνω από 2500 Θεσσαλονικείς -στην πλειοψηφία τους νέοι-ες, κατέκλυσαν έναν από τους μεγαλύτερους ναούς, αυτόν της Αχειροποίητου και δήλωσαν την αντίθεσή τους στο gay pride.

Μεγάλη έκπληξη και χαρά σε όλους προκάλεσε η απρόοπτη εμφάνιση του μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ.Άνθιμου ο οποίος συμπροσευχήθηκε για 1 περίπου ώρα και μίλησε για το θέμα.

Στο τέλος της αγρυπνίας, μίλησε και ο πατήρ Θεόδωρος Ζήσης. Είπε ότι τα Ορθόδοξα σωματεία ενώθηκαν με μια ξεχωριστή σύμπνοια για να δηλώσουν ότι η πόλη ΑΝΤΙΣΤΕΚΕΤΑΙ.

Τόνισε ότι ακόμη και τα χειρότερα αμαρτήματα όπως η μοιχεία και η πορνεία είναι αμαρτήματα σύμφωνα με την ανθρώπινη φύση, σε αντίθεση με την ομοφυλοφιλία που αποτελεί μεγάλη διαστροφή. Αναφέρθηκε στην προπαγάνδα υπέρ της ομοφυλοφιλίας ακόμη και στα Δημοτικά σχολεία. Επαίνεσε τις χώρες που αντέδρασαν και δεν επέτρεψαν την πραγματοποίηση των gay pride, όπως Σερβία, Γεωργία, Βουλγαρία, Ρουμανία, Ρωσία, την στάση του Προέδρου της Ρωσίας κ. Πούτιν και την Ιερά Σύνοδο της Κύπρου που επίσης τοποθετήθηκε-αντέδρασε ξεκάθαρα στο θέμα. (Ακούστε την ομιλία του πατρός Θεοδώρου εδώ)

Οι παρευρισκόμενοι ανανέωσαν το ραντεβού τους για αύριο Παρασκευή, στις 8μμ, στο προαύλιο του Αγίου Δημητρίου, στην εκδήλωση όπου αναμένεται να παραβρεθούν για να εκφράσουν την διαμαρτυρία- αντίστασή τους ΠΟΛΛΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ Θεσσαλονικέων.

Πηγές: antiprakmi, katanixis

* * *

Πέρασα μια βόλτα από την Αγρυπνία κατά του Gay Pride στη Θεσσαλονίκη

—του Κώστα Κουκουμάκου—
Φωτογραφίες: Αλέξανδρος Αβραμίδης

Από τους πρώτους στο προαύλιο της Αχειροποίητου, όπου επρόκειτο να τελεστεί η περίφημη αγρυπνία κατά του Gay Pride της Θεσσαλονίκης, είχαν φτάσει τρεις συνοφρυωμένοι νέοι άντρες με μαύρα ρούχα, οι οποίοι έκοβαν κίνηση και πλησίαζαν διακριτικά όποιον δεν ταίριαζε στην περίσταση. Ο κόσμος άρχισε να συγκεντρώνεται στην εκκλησία μετά τις 9.00 το βράδυ. Καλοντυμένες κυρίες με ταγιέρ, αλλά και εργάτες με ρούχα της δουλειάς, θεούσες αφοσιωμένες στην προσευχή και μοναστικές φιγούρες με ψαρά γένια, σκληρά πρόσωπα και απλές καθημερινές οικογένειες, που έφεραν σήμερα μαζί τους μικρά παιδιά για να ακούσουν το κήρυγμα «κατά των αμαρτωλών». Εξάλλου, το κάλεσμα δεν ήταν τίποτα πρόχειρο: 22 χριστιανικές οργανώσεις και 12 θρησκευτικά μπλοκ υπέγραφαν την αφίσα για την αγρυπνία.

Στο προαύλιο μοιραζόταν ένα φυλλάδιο, καλά τυπωμένο, με τίτλο που αναρωτιόταν αν βαδίζουμε «Προς Κοινωνίαν Σοδόμων» και περιέγραφε ότι «στις ανοιχτές καρναβαλικές εκδηλώσεις θα εμφανίζονται ακόμη και τέρατα, δηλαδή “άνθρωποι” που δεν είναι ούτε άνδρες ούτε γυναίκες». Μοιραζόταν, επίσης, το τελευταίο τεύχος εφημερίδας με όνομα «Χριστιανική Σπίθα», στο οποίο πάντως δεν είχαν προλάβει να γράψουν κάτι για το σαββατιάτικο Gay Pride.

Ένας άντρας ενημέρωσε τους δημοσιογράφους ότι δεν μπορούν να τραβήξουν πλάνα από το εσωτερικό της εκκλησίας, όπου στο μεταξύ ο κόσμος πύκνωνε. Στο εσωτερικό της Αχειροποιήτου, της μοναδικής παλαιοχριστιανικής βασιλικής στην Ελλάδα που διασώζεται στην ίδια μορφή που κατασκευάστηκε τον 5ο αι., σε αυτό το μοναδικό μνημείο που βρίσκεται ψηλά στη λίστα της πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO, άνθρωποι συγκεντρώθηκαν αυτό το βράδυ για να κάνουν αγρυπνία ξορκίζοντας «μια εκδήλωση ομοφυλόφιλων».

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Λίγο πριν από τις 10.00 εμφανίστηκε ο μητροπολίτης Άνθιμος, αυτό που όλοι περίμεναν κι ας ήταν εκτός προγράμματος. Κόσμος έτρεξε να του φιλήσει το χέρι, όμως ο ίδιος ψιθύρισε ότι θα είναι ήπιος στο κήρυγμά του. Έμεινε για περίπου μία ώρα στο ιερό και πράγματι, όταν εμφανίστηκε στον άμβωνα για να μιλήσει επί 23 λεπτά, δεν επανάλαβε τις τελευταίες δηλώσεις του περί «Αγίων» και «σκυλιών». Είπε ότι ο άνθρωπος, εφόσον θα ζήσει έστω και λίγο, είναι φορέας της αμαρτίας και ότι είναι άλλο να υποπέσει σε μια αμαρτία ζητώντας συγχώρεση από τον Θεό, αντίθετα είναι διαφορετικό πράγμα να έχει συνεχή σχέση με την αμαρτία και να την προβάλει. Σε κάποια στιγμή, έξω αστράφτει και πιάνει δυνατή μπόρα. Κι ο Άνθιμος γνέφει ότι «ακόμη και ο ουρανός φέγγει».

Προειδοποίησε ότι θα μπορούσε να διοργανώσει παλλαϊκή συγκέντρωση και να καλέσει σήμερα εδώ 150 ιερείς, αλλά δεν το ήθελε, και τέλος αποκάλυψε ότι οι ιερωμένοι στη Μητρόπολη, που βρίσκεται στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, «δοκιμάζονται κάθε καλοκαίρι, καθώς νέες γυναίκες κυκλοφορούν στον δρόμο ημίγυμνες».

Όταν ο Άνθιμος και η συνοδεία του έφευγαν από την εκκλησία, η καλοκαιρινή μπόρα είχε κοπάσει. Κατά του Gay Pride διοργανώνεται δεύτερη συγκέντρωση το απόγευμα της Παρασκευής έξω από τον Άγιο Δημήτριο. Στην αντίστοιχη περσινή διαμαρτυρία είχαν συγκεντρωθεί μέλη χριστιανικών σωματείων και παραθρησκευτικών οργανώσεων, ακροδεξιοί και λούμπεν στοιχεία. Την ώρα που ο μητροπολίτης αποχωρούσε χθες βράδυ από την αγρυπνία, ένας από τους τρεις βλοσυρούς άντρες που παρέμεναν στην είσοδο της εκκλησίας, τον πλησίασε και ρώτησε «αν έχει ευλογία για τη συγκέντρωση της Παρασκευής».

Πηγή: vice (τυχαίο;)

* Όπωc είπεν και ο γέρων Μαγκρίτιοc: ΘΑ ΕΙΝΑΙ CΑΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΠΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ.

* * *

Γιώργοc Τcακνιάc εποίηcεν

Εδώ άλλες αναρτήσεις από τη στήλη Αυτό δεν είναι πίπα

Το dim/art στο Facebook
Το dim/art στο Facebook

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.