Διαφημιστικές πινακίδες με κοινωνική συνείδηση

Μια καινοτόμος ομάδα αρχιτεκτόνων από τη Σλοβακία είχε μια έξοχη ιδέα: να μετατρέψει τις διαφημιστικές πινακίδες στους δρόμους σε μικρά διαμερίσματα για άστεγους. Σύμφωνα με το «Project Gregory», όπως το ονομάζουν, τα διαμερίσματα θα είναι δύο δωματίων και θα χτιστούν στον τριγωνικό χώρο που ορίζουν τα πάνελ της πινακίδας (στη χώρα τους οι πινακίδες κατασκευάζονται με δύο όψεις που σχηματίζουν γωνία, ώστε η εικόνα να είναι ορατή από τους οδηγούς και στα δύο ρεύματα του δρόμου). Το ένα δωμάτιο θα αποτελούν το χολ, η κουζίνα με ένα μικρό γραφείο κι ένα υπερυψωμένο κρεβάτι με αποθηκευτικό χώρο, ενώ το άλλο θα είναι το μπάνιο.

Τα μέλη της ομάδας Design Development που το σκέφτηκαν, εξηγούν το σκεπτικό τους στην ιστοσελίδα τους: «Το Project Gregory έχει σα στόχο να βελτιστοποιεί τη χρήση των κατασκευών που προορίζονται για διαφημιστικοί πίνακες. Έχει μηδαμινό κόστος συντήρησης το οποίο θα καλύπτεται μερικώς από την ίδια τη διαφήμιση».

Η μελέτη τους έχει γίνει με βάση τα χαρακτηριστικά της δικής τους πόλης (Banska Bystrica) με το συγκεκριμένο προφίλ δικτύων ηλεκτροδότησης και ύδρευσης που διεκολύνει την ένταξη των μικρών διαμερισμάτων σ’ αυτά. (Οι πινακίδες, άλλωστε, είναι φωτεινές και άρα ηλεκτροδοτούνται ήδη). Σύμφωνα όμως με αυτά που γράφουν στη σελίδα τους, μπορεί να προσαρμοστεί στα δεδομένα οποιασδήποτε πόλης.

Για την υλοποίηση του Project Gregory, η ομάδα του Design Development ποντάρει στην σύμπραξη και τη χρηματοδότηση εταιρειών που θα θελήσουν να διαφημιστούν όχι μόνο μέσω των ίδιων των διαφημιστικών πινακίδων αλλά και προβάλλοντας ως μέρος της επικοινωνιακής τους πολιτικής τη συμμετοχή τους σε αυτή την πρωτοβουλία κοινωνικής αλλυλεγγύης. Οι ίδιοι, δε, διευκρινίζουν πως είναι πρόθυμοι να συνεργαστούν με οποιονδήποτε θελήσει να συμμετάσχει στην εφαρμογή του Project Gregory χωρίς καμία απαίτηση για αμοιβή ή άλλου είδους οικονομική απολαβή.

Οι εικόνες που ακολουθούν είναι μια ψηφιοποιημένη αποτύπωση των σχεδίων τους.

bilboard-houses-for-homeless-project-gregory-5

bilboard-houses-for-homeless-project-gregory-6

bilboard-houses-for-homeless-project-gregory-3

bilboard-houses-for-homeless-project-gregory-71

Πηγή: boredpanda.com

* * *

Εδώ άλλες αναρτήσεις από την κατηγορία Η τέχνη της διπλανής πόρτας

Το dim/art στο facebook
Το dim/art στο facebook

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.