Η Πανικόβλητη Μάνα

000014

Ανοιχτή επιστολή στον Λάκη Λαζόπουλο

—του Γιώργου Γλυκοφρύδη—

Αγαπητέ κ.Λαζόπουλε,

Την περίφημη «περί AμΕΑ σε αναπηρικό αμαξίδιο» φράση σας, την έμαθα από από το Facebook.

Και στην Ελλάδα να έμενα, από εδώ θα την είχα μάθει. Δυστυχώς για την ακροαματικότητα του κ. Λαζόπουλου αλλά και του καναλιού, δεν γνώριζα καν πως η εκπομπή Al Tsantiri news είναι του Alpha…

Την εκπομπή τη γνώριζα. Τόσος κουρνιαχτός κάθε τόσο για διάφορα που λέγονται εκεί, θα έπρεπε να είμαι ερημίτης για να μην τη γνωρίζω, αλλά τηλεθεατής της ούτε ήμουν ούτε είμαι.

Το λοιπόν, εγώ, κ. Λαζόπουλε, σας θυμάμαι στους «Δέκα μικρούς Μήτσους». Ούτε πριν ούτε μετά. Δυστυχώς, αν εξαιρέσουμε συγκεκριμένες τηλεθεάσεις, ουδέποτε ήμουν οπαδός της τηλεόρασης, γενικά. Πάντα για συγκεκριμένους λόγους λειτουργούσε. Ως τηλεόραση. Όχι ως συσκευή. Γιατί ως συσκευή παραμένει μια οθόνη στην οποία μπορείς να συνδέσεις οτιδήποτε.

Πολύ σινεμά, πολύ διάβασμα, κ. Λαζόπουλε. Τι να κάνω. Έτσι την βρίσκω. Δεν είναι κάτι ξέρω γω… Εμμονές, βλέπετε…

Το λοιπόν, την εκπομπή, και συγκεκριμένα το κομμάτι όπου λέτε την επίμαχη φράση αλλά και άλλες, την είδα σήμερα. Φίλοι με οδήγησαν σε συγκεκριμένα clip στο Youtube..

Μετά, η εκπομπή σας. Ολόκληρη. Όχι μόνο στα περί ΑμΕΑ. Μα, να ρωτήσω; Ο ηθοποιός που έπαιζε την Πανικόβλητη Μάνα Χήρα Μήτση στους «Δέκα μικρούς Μήτσους» έβγαλε τα ρούχα του ρόλου και κράτησε την προσωπικότητα εκείνης της μάνας, και την αναπαράγει με χίλιους δυο τρόπους ως πραγματική προσωπικότητα δική του; Αυτό σας έχουν πει; Πως εκείνη η μάνα αντικατοπτρίζει την πλειοψηφία των Ελληνίδων μητέρων; Και άρα κάνει καλό στην ακροαματικότητα; Αλλιώς, τι; Δημιουργήσατε εκείνη την αριστουργηματική ηρωίδα, (και όχι μόνο εκείνη), σε επίπεδο παραδειγματικής Merryl Streep και Στανισλάβσκι δημιουργίας, όσον αφορά τουλάχιστον στην φορεσιά του ρόλου, και μετά, στην πορεία σας, ως ηθοποιός, αντιληφθήκατε πως εκείνη η μάνα ήταν κομμάτι σας ως χαρακτήρα, και αποφασίσατε να το βγάλετε όλο, δημόσια; Αλλιώς δεν μπορώ να το εξηγήσω. Γιατί σχεδόν όλα όσα λέτε και ως πολιτικές τοποθετήσεις και ως οτιδήποτε, σ’ εκείνη την μάνα ταιριάζουν. Κι εκείνη η μάνα δεν είναι η πλειοψηφία του Ελληνικού λαού ούτε για πλάκα! Εκτός κι αν πρόκειται για κάποια εμμονή σας.

Extra Info: 80% ΑμΕΑ και σε αμαξίδιο, αν και όχι καθηλωμένος σε αυτό. Ξέρω, το «μη καθηλωμένος» με γλιτώνει. Ε;

* * *

Εδώ άλλες αναρτήσεις από την κατηγορία Ποικίλα (επίκαιρα)

Το dim/art στο facebook

follow-twitter-16u8jt2 αντίγραφο

2 comments

  1. Επαρχιωτισμος. Στους «Δέκα μικρούς Μήτσους»σατιριζε ο Επαρχιωτης Εθνικος Εργολαβος της κακογουστης φαρσοκωμωδιας τους χαρακτηρες των μετοικων-εσωτερικων μεταναστων των 100
    χωριων της Αθηνας που για λογους μαζοχισμου θελουν να βλεπουν τις ανεπαρκειες τους

    Το target group του ειναι το κατω 80% του λαου μας.

    Δεν ειναι για μας που δεκαχρονα πηγαιναμε οικογενειακως κυριακατικο πρωινο σινεμα στο Σινεακ και μετα επισκεψη στην θεια στην Καλλιθεα, στα 15 βλεπαμε το Easy Rider, την Ευδοκια, ….
    και ως φοιτητες ΕΜΠ τα παντα ολα Στουντιο, Αλκυονιδα,….
    απο Eisenstein, Αντονιονι,…, εως Μπεργκμαν.

    Απο σκουπιδια, καψα, σαρκα εως περιεργη μπλε και κιτρινη.

    Οσο για τη Λαρισσα : μιλφειγ Κωνσταντινιδη και κιτρινη κρεμα στον σιδηροδρομικο σταθμο ως φανταροι…..

    Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.