Ένα, δύο, τρία, παπάδες στα σχολεία

pipa

Το dim/art και η στήλη Αυτό δεν είναι πίπα χαιρετίζουν την απόφαση του Υπουργείου Παιδείας να αποδεχτεί το αίτημα της Ιεράς Μητροπόλεως Ν. Ιωνίας – Φιλαδέλφειας να παρίστανται ιερείς στις σχολικές τάξεις κατά τη διάρκεια της διδασκαλίας του μαθήματος των θρησκευτικών.

Στο έγγραφο της Γενικής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του υπουργείου Παιδείας που απευθύνεται στην Ι. Μητρόπολη και στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης Α’ και Β’ Αθήνας αναφέρεται:

Απαντώντας στη με αρ. πρ. 22/13-1-2015 επιστολή σας, με την οποία ζητάτε να σας χορηγηθεί άδεια εισόδου στα σχολεία των Δήμων της Μητρόπολής σας, σας ενημερώνουμε ότι εγκρίνουμε τις επισκέψεις σας στα δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια των περιοχών Νέας Ιωνίας, Ν. Φιλαδέλφειας, Ηρακλείου και Ν. Χαλκηδόνας.

Επίσης, όσον αφορά τη δυνατότητα της παρουσίας σας κατά τη διεξαγωγή του μαθήματος των Θρησκευτικών, σας ενημερώνουμε ότι αυτό δύναται να πραγματοποιηθεί με την προϋπόθεση της συναίνεσης των Διευθυντών και των Συλλόγων Διδασκόντων των σχολικών μονάδων των ανωτέρω περιοχών.

Το θέμα ανέδειξε ο Ριζοσπάστης, ο οποίος αναφέρει πως το ΔΣ του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Γ. Σεφέρης» καλεί του εκπαιδευτικούς «να μην δεχτούν καν να συζητήσουν την παραπάνω πρόταση ως θέμα συνεδρίασης συλλόγου διδασκόντων».

Από το έγκυρο orthodoxia.info μαθαίνουμε ότι οι επισκέψεις έχουν ήδη ξεκινήσει. Δείτε ρεπορτάζ και φωτογραφίες από την επίσκεψη του συντρόφου Μητροπολίτη, η οποία έγινε δεκτή με ενθουσιασμό από τους πιστούς κομσομόλους:

Στο πλαίσιο των προγραμματισμένων επισκέψεων κάθε Πέμπτη στα σχολεία της Μητροπόλεως Ν. Ιωνίας & Φιλαδελφείας,  ο Μητροπολίτης κ. Γαβριήλ,  βρέθηκε στο Γενικό Λύκειο Ν. Χαλκηδόνας, την Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου.

Ο κ. Γαβριήλ, αφού είχε σύντομη επικοινωνία με τον διευθυντή και τους διδάσκοντες καθηγητές, δίδαξε παραδίδοντας μάθημα για τον Ινδουϊσμό, το Ισλάμ και την αρχαία ελληνική θρησκεία, σε μαθητές της Β’ Λυκείου, στο πλαίσιο της ύλης των θρησκευτικών (Χριστιανισμός και Θρησκεύματα).

Κατενθουσιασμένοι μαθητές και καθηγητές με την παρουσία του επισκόπου στο σχολείο τους, τον αποχαιρέτησαν , με έκδηλη επιθυμία την επανάληψη της συνάντησης.

mathima2

Μέχρι το σημείο αυτό, παραθέτουμε τα γεγονότα ως έχουν, παραπέμποντας στις πηγές μας. Δηλαδή: αυτό δεν είναι πίπα, τουτέστιν: αυτό δεν είναι πίπα ή, αν προτιμάτε, αυτό δεν είναι πίπα, με άλλα λόγια: αυτό δεν είναι πίπα.

* * *

Από αυτό το σημείο και πέρα αρχίζει το ρεπορτάζ του dim/art και της στήλης Αυτό δεν είναι πίπα.

Επικοινωνήσαμε με κύκλους της κυβέρνησης (έχει μπόλικους, τους βρίσκει κανείς στη Λίμνη των Κύκλων) και ζητήσαμε να σχολιάσουν το ρεπορτάζ καθώς και τις αντιδράσεις. Σύμφωνα λοιπόν με τους κύκλους της κυβέρνησης:

  1. Ουδείς λόγος υπάρχει να μην επιτραπεί η είσοδος κληρικών στην τάξη προκειμένου να επιβλέπουν τη διδασκαλία των θρησκευτικών. «Αφήνουμε όλα τα λουλούδια να ανθίσουν», μας είπαν χαρακτηριστικά οι κύκλοι. «Απλώς μερικά ανθίζουν περισσότερο από άλλα».
  2. Όπως πολύ σωστά γράφτηκε πρόσφατα στην Αυγή και αναδημοσιεύτηκε από το dim/art και τη στήλη Αυτό δεν είναι πίπα, ο Βασιλεύς των βασιλέων (δηλαδή, ο σ. Ιησούς Χριστός) ήταν κινηματίας. «Κι εμείς είμαστε η αριστερά των κινημάτων, χελόοουουουου», πρόσθεσαν με νόημα οι κύκλοι.
  3. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει την κυβέρνηση αλλά όχι την εξουσία, όπως απέδειξαν πολύ πρόσφατα οι εργασίες της Γ΄ Διεθνούς. Συνεπώς, λένε οι κύκλοι, πρέπει να ξαναβρεί τον προαναφερθέντα κινηματικό χαρακτήρα του στους δρόμους, όπου γεννιούνται οι συνειδήσεις. Θα προταθεί η διοργάνωση πορείας από τη Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ με κεντρικό σύνθημα: «Εσείς που τώρα κοιτάτε την πορεία / παλέψτε για να φέρουμε παπάδες στα σχολεία».
  4. «Γιατί, οι άλλοι ήταν καλύτεροι;» ρώτησαν οι κύκλοι — και άφησαν το ερώτημα να αιωρείται αναπάντητο, όπως ο Ιησούς κατά την Ανάληψη (παρεμπιπτόντως, οι κύκλοι διαβεβαίωσαν ότι, παρά τα κάπιταλ κοντρόλζ που μας επέβαλε πραξικοπηματικά ο Ντράγκι, δεν υπάρχει περίπτωση να επιβληθεί εβδομαδιαίο όριο στην Ανάληψη του σ. Κυρίου).
  5. Ο Ριζοσπάστης δεν δικαιούται διά να ομιλεί, είπαν οι κύκλοι, για να μη θυμηθούμε τώρα τη 12η Ολομέλεια στο Βουκουρέστι. «Άντε γιατί άντε», πρόσθεσαν οι κύκλοι, ενώ το χειλάκι τους έτρεμε, γιατί ήταν έτοιμοι να βάλουν τα κλάματα.
  6. Θα γίνει σύσταση στους συντάκτες του orthodoxia.info αντί του «ο Μητροπολίτης κύριος Γαβριήλ» να γράφουν το σωστό «ο Μητροπολίτης σύντροφος Γαβριήλ» (ή και συντετμημένο: «ο Μητροπολίτης σ. Γαβριήλ»).
  7. Στη φωτογραφία από το Γενικό Λύκειο Ν. Χαλκηδόνας (βλέπε παραπάνω) και την ομιλία εκεί του σ. Μητροπολίτη, διακρίνεται στον τοίχο το πορτρέτο του σ. Ιησού. Σύμφωνα πάντα με τους κυβερνητικούς κύκλους, ο στόχος είναι μέχρι το 2019 να έχει προστεθεί πλάι σε αυτό το πορτρέτα του σ. Λένιν. Τέλος, οι κύκλοι δεν έκρυψαν ότι γίνονται σκέψεις για την ανάρτηση και τρίτου πορτρέτου, και συγκεκριμένα του πορτρέτου του Αλέκου του Φλαμπουράρη. «Γιατί κάποιους ανθρώπους που έχουν έναν ιδιαίτερο ιδεολογικοπολιτικό καθοδηγητικό ρόλο και μπορούν να αποτελέσουν παράδειγμα για τη νεολαία μας να μην τους τιμάμε εν ζωή;» σχολίασαν οι κύκλοι.

Ακολουθεί φωτό ενδεικτική του σχεδιασμού του Υπουργείου Παιδείας με τα πορτρέτα Ιησού, Λένιν, Φλαμπουράρη. Μας τη διέρρευσαν οι ίδιοι οι κύκλοι.

mathima2 OK

* * *

Εδώ άλλες αναρτήσεις από την κατηγορία Αυτό δεν είναι πίπα

Το dim/art στο facebook

follow-twitter-16u8jt2 αντίγραφο

 

1 comments

  1. Παράθεμα: Ένα, δύο, &tau...

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.