Meditation on integration

Αυτό δεν είναι τραγούδι #1021
Dj της ημέρας, ο Τάκης Φωτιάδης

Το Παρίσι είναι επίκαιρο — αλλά, όπως γράφτηκε πρόσφατα στο dim/art, το Παρίσι είναι πάντα επίκαιρο. Από το Παρίσι λοιπόν και από το μακρινό 1964, μια θρυλική ηχογράφηση των Charles Mingus και Eric Dolphy: Meditations on integration. Και ο τίτλος επίκαιρος είναι: integration, ενσωμάτωση των μεταναστών στις κοινωνίες όπου γίνονται δεκτοί ή αφομοίωση; Η συζήτηση η ίδια είναι θεμιτή, αλλά κατά κανόνα γίνεται εν θερμώ, σε λάθος βάση και με λάθος όρους. Ο Charles και ο Eric μάλλον δεν είχαν αυτή τη σημασία του όρου κατά νου· εικάζω ότι ο τίτλος του κομματιού αφορά τη βουδιστική αντίληψη του διαλογισμού με στόχο την αφομοίωση των διαφορετικών εαυτών εντός του ατόμου­· πιο sixties πεθαίνεις, δηλαδή. Όπως και να ‘χει, είναι κομματάρα. Είκοσι δύο από τα καλύτερα λεπτά της ζωής σας, ακόμα κι αν δεν ενσωματώσετε τελικά όλους τους εαυτούς σας στο διάστημα αυτό.

* * *

Κάθε βράδυ, ένας συνεργάτης ή φίλος του dim/art διαλέγει ένα τραγούδι — ή, μάλλον όχι· αυτό δεν είναι τραγούδι, ή δεν είναι μόνο ένα τραγούδι: είναι μια ιστορία για ένα τραγούδι. Στείλτε μας κι εσείς ένα τραγούδι που δεν είναι τραγούδι στο dimartblog@gmail.com. 

* * *

Εδώ άλλα τραγούδια που δεν είναι τραγούδια

Το dim/art στο facebook

Το dim/art στο twitter

instagram-logo

img_logo_bluebg_2x

1 comments

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.