ΜΕΤΑσυναντήσεις 1Δ: αφήγημα για τη Μεταπολίτευση

Την Τετάρτη 14 Ιουνίου, στις 7:30 το απόγευμα, στο Poems & Crimes, στο πλαίσιο των «ΜΕΤΑσυναντήσεων», η φιλόλογος και επιμελήτρια εκδόσεων Ελένη Κεχαγιόγλου συζήτησε με την Αγγέλα Καστρινάκη, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια στο Φιλολογικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Κρήτης, για τα ερωτήματα που η τελευταία επιχειρεί να απαντήσει στο βιβλίο της Και βέβαια αλλάζει! Αφήγημα για τη Μεταπολίτευση: Τι μας έχει κληροδοτήσει η Μεταπολίτευση; Μπορούμε να ξαναβρούμε στη σημερινή εποχή της ματαίωσης τη δημιουργικότητα που ενέπνευσε εκείνη η εποχή, της οποίας κύριο χαρακτηριστικό ήταν η έκρηξη των προσδοκιών; Εντέλει είναι εφικτό να αλλάξουμε; Αλλάζει η κοινωνία;

Ακολούθησε ζωηρή και θερμή συζήτηση, η οποία απέδειξε ότι η σχέση μας με την πολιτική, και ειδικά ίσως με την ανανεωτική αριστερά, είναι μια υπαρξιακή υπόθεση.

allazei

ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ ΤΩΝ ΜΕΤΑσυναντήσεων είναι η συζήτηση με τον εκάστοτε συγγραφέα να γίνει αφορμή ανταλλαγής απόψεων. Με την πεποίθηση ότι ο πολιτισμός αποτελεί ύψιστη πολιτική παρέμβαση, οι ΜΕΤΑρρυθμιστές της Αριστεράς διεκδικούν την ένταξή του στην καθημερινότητα και οργάνωσαν, σε έναν πρώτο θεματικό κύκλο, σε επιμέλεια της Ελένης Κεχαγιόγλου, συζητήσεις που αφορούν ζητήματα του καιρού μας, τα οποία απασχολούν κάθε πολίτη που αισθάνεται αθεράπευτα ευρωπαίος και αδιαπραγμάτευτα προοδευτικός, που τοποθετεί τον εαυτό του στον ιστορικό δημοκρατικό χώρο.

* * *

Εδώ άλλες ΜΕΤΑσυναντήσεις

Το dim/art στο facebook

Το dim/art στο twitter

instagram-logo

img_logo_bluebg_2x

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.