Mary had a little lamb

Αυτό δεν είναι τραγούδι #1358
DJ της ημέρας, η Μαργαρίτα Ζαχαριάδου

Εδώ σ’ αυτή τη στήλη λέμε, ως γνωστόν, μόνο αλήθειες, οπότε μια ακόμα αληθινή ιστορία ακολουθεί.

Η Μαίρη, που λέτε, είχε ένα προβατάκι. Το είχε για pet. Μια μέρα, το προβατάκι την ακολούθησε μέχρι το σχολείο, και βέβαια έγινε το απόλυτο επίκεντρο του ενδιαφέροντος. Η δασκάλα, από την άλλη, δεν συμμερίστηκε και τόσο τον ενθουσιασμό των παιδιών, που προφανώς ξεμυαλίστηκαν τελείως μαζί του, και έδιωξε το προβατάκι από το σχολείο. Αλλά το προβατάκι δεν πήγε μακριά. Έμεινε κάπου εκεί γύρω. Μπορεί να κάθισε στη μάντρα του σχολείου και να έστριψε ένα τσιγάρο περιμένοντας να τελειώσουν τα μαθήματα για να βγει η Μαίρη. Μπορεί να ήπιε καμιά μπίρα στο μεταξύ. Σίγουρα όμως θα ανατρίχιασε το χιονάτο του μαλλί μόλις θα άκουσε το κουδούνι. Θα σηκώθηκε, θα πάτησε το τσιγάρο κάτω με τη δίχηλη οπλή του και με την καρδιά να χτυπάει δυνατά θα στύλωσε το βλέμμα στο μικρό ρυάκι των παιδιών που θα έβγαιναν στο προαύλιο. Η θερμοκρασία στα μάγουλά του θα ανέβηκε μερικούς βαθμούς. Το ίδιο και στα μάγουλα της Μαίρη, που θα κοκκίνισαν. Θα χαμογέλασαν μεταξύ τους, θα είπαν χαμηλόφωνα «Γεια» και «Έλα, πάμε». Και θα ήταν τόσο ευτυχισμένοι, νέοι και ζωντανοί, που ήταν πια αδύνατο να χωρέσουν σε ένα nursery rhyme.

* * *

Κάθε βράδυ, ένας συνεργάτης ή φίλος του dim/art διαλέγει ένα τραγούδι — ή, μάλλον όχι· αυτό δεν είναι τραγούδι, ή δεν είναι μόνο ένα τραγούδι: είναι μια ιστορία για ένα τραγούδι. Στείλτε μας κι εσείς ένα τραγούδι που δεν είναι τραγούδι στο dimartblog@gmail.com.

* * *

Εδώ άλλα τραγούδια που δεν είναι τραγούδια

Το dim/art στο facebook

Το dim/art στο twitter

instagram-logo

img_logo_bluebg_2x

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.