Η ζωή που καθρεφτίζεται

example-slide-5

Ο Kiripi Katembo Siku είναι ένας τριανταπεντάχρονος Κονγκολέζος φωτογράφος και κινηματογραφιστής. Γεννημένος στη Γκόμα το 1979, σπούδασε στην Καλών Τεχνών της Κινσάσα, όπου και ζει κι εργάζεται σήμερα. Στη σειρά “Un Regard“, παρουσιάζει τη ζωή στη χώρα του μέσα από αντανακλάσεις στα λασπόνερα του δρόμου. Η οπτική του βάζει σε άλλη διάσταση και φιλτράρει με μοναδικό τρόπο το αστικό τοπίο την καθημερινότητα των ανθρώπων.

Ακολουθεί το τρέιλερ της σπονδυλωτής ταινίας «Το Κονγκό σε τέσσερις πράξεις» («Congo in Four Acts», 2010). Τέσσερα ντοκιμαντέρ για τη ζωή στο Κονγκό. Ο Kiripi Katembo Siku έχει σκηνοθετήσει το «Μετά το ορυχείο».

Και μια συνέντευξη του Kiripi Katembo Siku (γαλλικά).

* * *

Εδώ άλλες αναρτήσεις από την κατηγορία Εικαστικά

Το dim/art στο Facebook
Το dim/art στο Facebook

Σχόλια

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.