Η γυναίκα-ναζί ή η γυναίκα να ζει;

Ένα αφιέρωμα με αφορμή το πρόσφατο παραλήρημα ύβρεων της Χρυσής Αυγής εναντίον της δημοσιογράφου Έλλης Στάη· το dim/art υπενθυμίζει την αντίληψη των ναζί για τη θέση της γυναίκας στην κοινωνία.

Η Γυναίκα και ο Σύγχρονος Κόσμος

gp0041Προ ημερών, οι γνωστοί έμμισθοι του Πασοκ σε αγαστή συνεργασία με κομματόσκυλα του Λαος, γέμισαν το Διαδίκτυο και τα Μμε με μια «αφίσα» που έδειχνε πως τάχα οι απόψεις της Χ.Α για τις γυναίκες είναι ρατσιστικές, απολυταρχικές και φαλλοκρατικές. Ενοχλήθηκαν πολύ, βλέπετε, από την εξύψωση της μητρότητας που προβάλουν οι Εθνικιστές, μιας και τα αναρχοαριστερά ΕΒΡΑΙΚΑ «πρότυπα» θέλουν τη γυναίκα εκπορνευμένη, σε σύγκρουση με τον άντρα και την κοινωνία και βέβαια, χωρίς οικογένεια (εξαιρούνται οι μουσουλμάνες, καθότι είναι χρήσιμες για τον λαθρεποικισμό του Χριστιανικού κόσμου). Ακολουθεί μια σύντομη απάντηση σε όλους αυτούς τους γραικύλους:

Στη σημερινή κοινωνία, στην οποία κυριαρχούν τα πρότυπα της εκπόρνευσης, όπου ο ρόλος της μητέρας έχει απαξιωθεί και έχει αντικατασταθεί από επιφανειακές αξίες, οι γυναίκες της nazi-propaganda-poster-support-feminazi-youthΧρυσής Aυγής, δυναμικές και συνειδητοποιημένες για τη φύση του γυναικείου φύλου, προβάλουν σθεναρά ένα υγειές πρότυπο. Πρότυπο βασισμένο σε πραγματικές αξίες, καθοδηγούμενες σε έναν τρόπο ζωής από τα ιδανικά της υπέρλαμπρης ελληνικής φυλής και της Πατρίδας μας. Φτάνει πια, η γυναίκα δεν αποτελεί ένα σκεύος ηδονής, ούτε αντικείμενο για να πωλούνται με τρόπο σεξιστικό, σωρείες αχρείαστων καταναλωτικών προϊόντων.

Εμείς θέτουμε πρωτίστως την πνευματική και ηθική καλλιέργεια, και δεν την χρησιμοποιούμε απλώς ως ένένα «εξτραδάκι» στην γενική εικόνα μιας σεξιστικής θηλυκής ύπαρξης. Ναι, για εμάς μια γυναίκα που είναι μητέρα, αποτελεί από μόνη της υψηλή αξία. Εδώ θα ήθελα να διευκρινίσω προς όλες αυτές τις δήθεν φεμινίστριες πως εμείς δεν επιθυμούμε η Ελληνίδα να είναι καθηλωμένη μπροστά στο χαζοκούτι και να παρακολουθεί τούρκικα σίριαλ και women in Nazi germanyκουτσομπολίστικες εκπομπές, οι οποίες προβάλλουν ένα δήθεν lifestyle και προωθούν γυναίκες που έχουν να επιδείξουν ικανότητες μόνο στις πίστες και στις πασαρέλες, δημιουργώντας ένα κλίμα ανασφάλειας στην γυναίκα που που ασχολείται με τη φροντίδα της οικογένειας και των παιδιών της. Αναρωτήθηκαν πραγματικά εάν όλες αυτές είναι πραγματικά ευτυχισμένες, ή απλώς βουτηγμένες στην υποκρισία ενός «δήθεν», επιφανειακού τρόπου ζωής;

Εμείς επιθυμούμε οι γυναίκες να μορφώνονται γιατί εκείνες θα γαλουχήσουν τα παιδιά τους, τα οποία είναι η ελπίδα και το μέλλον αυτής της χώρας. Πιστεύουμε ότι η πολύτεκνη μητέρα πρέπει να στηρίζεται από το κράτος, τέρμα πια τα ατέλειωτα κονδύλια στους λαθρομετανάστες, να στηριχτεί επιτέλους η μητέρα που με τόσο κόπο μεγαλώνει τα παιδιά της. Η γυναίκα αγαπητές φεμινίστριες δεν είναι ρομπότ, να δουλεύει 8 ώρες την ημέρα και ταυτόχρονα να φροντίζει την οικογένειά της. Επιπροσθέτως, για εμάς δεν τίθεται πρόβλημα ισότητας ή υπεροχής ανάμεσα στον άνδρα και την γυναίκα, αφού πιστεύουμε ότι αποτελούν δύο διαφορετικές υποστάσεις, που έχουν ταχθεί από την nazi-propaganda-poster-during-war-004Φύση να αλληλοσυμπληρώνονται, έχοντας να επιτελέσει ο καθένας το δικό του ξεχωριστό Χρέος απέναντι στην Ζωή. Πιο είναι άραγε, το νόημα του συνεχούς ανταγωνισμού με το ανδρικό φύλο; Για όνομα του Θεού, άνδρες και γυναίκες δεν είμαστε εχθροί όπως προσπαθεί να μας πείσει το φεμινιστικό κίνημα. Πως μπορούν να είναι ανταγωνιστές τα δύο φύλα, όταν η συνεύρεσή τους επιφέρει το Θείο δώρο που αποτελεί η γέννηση ενός παιδιού;

Εμείς πιστεύουμε στον αμοιβαίο σεβασμό, στην συντροφικότητα και στην ασφάλεια που πρέπει να υπάρχει μέσα στην οικογένεια. Τι να κάνουμε, δεν είμαστε όμοιες με τους άνδρες, όπως και αυτοί δεν είναι όμοιοι με εμάς. Και ναι, για εμάς τις Χρυσαυγίτισσες, το πρότυπο της γυναίκας που προσπαθεί να κάνει αισθητή την παρουσία της υστερικά και με περίσσεια μαγκιά που θα ζήλευε και ο κάθε νταλικέρης, δεν μας κάνει. Ομοίως, δεν μας κάνει ούτε ο άνδρας που την θηλυπρέπειά του θα ζήλευε κάθε μία από εμάς. Εμείς θέλουμε γυναίκες με προσωπικότητα, γυναίκες poster40υπερήφανες για την ευλογία που τους χάρισε η φύση να γίνουν μητέρες, γυναίκες που σέβονται τον εαυτό τους και δεν παρασύρονται από το ρεύμα της εποχής. Εάν είναι δυνατόν σήμερα, να προσπαθούν να περάσουν την ιδέα πως η μητρότητα αποτελεί την υπέρτατη θυσία έναντι στη «προσωπική ζωή»! Ας μην τρελαθούμε τελείως! Δηλαδή οι ατελείωτες εξορμήσεις σε κέντρα διασκέδασης προς συνεχή αναζήτηση συντρόφου, ή η συνεύρεση της μίας βραδιάς είναι πιο ποιοτική από το να έχεις οικογένεια και να είσαι μητέρα;

Ε, γι’ αυτό συγχαρητήρια σε όλες αυτές τις φεμινίστριες, που έχουν καταντήσει τις γυναίκες να ζουν μέσα στον απροσανατολισμό και την ψυχική σύγχυση, την ανασφάλεια για την εξωτερική τους εμφάνιση και το αδιάκοπο, μάταιο πολλές φόρες κυνήγι για σύντροφο. Τι να πει κανείς και για όλες αυτές τις αριστερίστριες που υπερασπίζονται το δικαίωμα της γυναίκας να φορά τη Μπούργκα στους δρόμους της Ευρώπης, αναρωτιέμαι, δεν αισθάνονται ντροπή για το γεγονός αυτό; Πέρα από το αισθητικό κομμάτι που θαρρείς πως βλέπεις τον χάρο να κόβει βόλτες στον δρόμο, πώς υπερασπίζονται το δικαίωμά τους να φέρονται στις γυναίκες ως όντα μιαρά; Οι μόνες που δεν έχουν δικαιώματα, λοιπόν σύμφωνα με τις φεμινίστριες, είναι οι γυναίκες που αγαπούν την Πατρίδα τους, το έθνος, που είναι υπερήφανες που είναι Ελληνίδες German-Familyμητέρες. Γιατί εμείς οι Χρυσαυγίτισσες τους ενοχλούμε τόσο; Ίσως γιατί είμαστε αληθινές, με αμόλυντες ψυχές, ακομπλεξάριστες και ευτυχισμένες.

Η Χρυσή Αυγή τοποθετεί τη γυναίκα ως μητέρα στο υψηλότερο βάθρο της κοινωνίας, της δίνει τη θέση που της αρμόζει. Αναγνωρίζει το τεράστιο δημογραφικό πρόβλημα, το γεγονός πως σε λίγα χρόνια το ελληνικό έθνος θα αποτελεί μειονότητα. Οι μουσουλμάνες γεννούν κατά μέσο όρο έξι παιδιά, ενώ η Ελληνίδα σήμερα, μετά βίας ένα. Η Ελληνίδα φέρει το χρέος και την τιμή να συνεχίσει το γένος της. Το γένος εκείνο που γέννησε φιλοσόφους και ήρωες. Θα πρέπει να νοιώθει υπερήφανη που θα συμβάλλει στη συνέχεια ενός λαού που απετέλεσε το λίκνο του πολιτισμού για όλον τον κόσμο. Είναι πραγματικά ανήκουστο να αφήσουμε να χαθεί η ελληνική φυλή όπως χάθηκαν στα βάθη των αιώνων οι Σουμέριοι και άλλες φυλές.

43-e1320224349698Επιπλέον, ποια είναι σήμερα αλήθεια τα ίσα δικαιώματα που έχουν καταφέρει να κατακτήσουν οι κατήγοροί μας; Να μην μπορεί η γυναίκα να κυκλοφορεί στους δρόμους ελεύθερα; Ποια είναι η ισότητα όταν υποχρεώνεσαι να ζητήσεις τη συνοδεία ενός άνδρα για να επιστρέψεις στο σπίτι σου, όταν σε ληστεύουν ή σε βιάζουν ακόμα και μέσα στο ίδιο σου το σπίτι; Που είναι το δικαίωμά μου να κάνω βόλτες με το παιδί μου στα πάρκα και τις πλατείες; Αλλά σε ποιες πλατείες; Σε αυτές που είναι γεμάτες τριτοκοσμικούς, γεμάτες γυναίκες που εκδίδονται, ή σε αυτές όπου το εμπόριο ναρκωτικών μεσουρανεί; Καλώ λοιπόν όλες τις Ελληνίδες που έχουν κουραστεί από την υποκρισία και τις επιφανειακές ψευτοαξίες να γνωρίσουν από κοντά την Χρυσή Αυγή, να δουν πως υπάρχει και κάτι άλλο. Κάτι διαφορετικό μέσα στη σημερινή σαπίλα, κάτι Αληθινό.

Ζήτω η Νίκη!
Ευγενία Χρήστου – Υπεύθυνη μετώπου Γυναικών

Πηγή: Ισχύς
* Κάτω από το κείμενο υπάρχει λινκ το οποίο όμως είναι ανενεργό: http://xryshaygh.wordpress.com/2012/04/29/
** Την εικονογράφηση του ανωτέρω πονήματος ανέλαβε αφιλοκερδώς το dim/art.

EPSON scanner image

Η Ελλη Στάη απαντά στο παραλήρημα της Χρυσής Αυγής

«Ουδείς δικαιούται να σιωπά στην…. αφύπνιση του αυγού του φιδιού»

Σε ένα παραληρηματικό ξέσπασμα μίσους και συκοφαντίας η Χρυσή Αυγή την Πέμπτη, με δύο ανακοινώσεις της σπίλωσε τη μνήμη του Γρηγόρη Λαμπράκη και καταφέρθηκε εναντίον της Ελλης Στάη. Με απαξιωματικούς χαρακτηρισμούς προς την δημοσιογράφο και παρουσιάστρια του κεντρικού δελτίου ειδήσεων της ΝΕΤ το συγκεκριμένο κόμμα αναφέρει μετά άλλων υβρεολογίων: «Το βράδυ της Δευτέρας το δελτίο ειδήσεων της ΝΕΤ, με παρουσιάστρια την Έλλη Στάη, για μια ακόμη φορά ξεχείλισε από τον βόθρο της παραπληροφόρησης και της εμπάθειας. Η μπεμπεκίζουσα (παρότι κοντεύει τα 60) Στάη με απέριττο θράσος και αναίδεια «ανέλυε» την… απρεπή συμπεριφορά της Χρυσής Αυγής, μιλούσε για «νεοναζιστική» ακροδεξιά και φυσικά σε μια αποθέωση της «δημοκρατικής υποκρισίας», δεν κάλεσε (ως συνήθως) κάποιον εκπρόσωπό μας, για το αυτονόητο, να ακουστεί δηλαδή και η άποψή μας. Αντιθέτως, κάλεσε και «ενισχύσεις»….  Οι ενισχύσεις ήρθαν στο πρόσωπο της δημοσιογράφου Μαριάννα Πυργιώτη (άλλη και αυτή…).

Κατακρεουργώντας κάθε έννοια πλουραλισμού οι δυο κυράτσες έκαναν ανταλλαγή υποτιμητικών και υβριστικών σχολίων για τη Χρυσή Αυγή… Η σταφιδιασμένη Στάη, αλλά και τα υπόλοιπα καθεστωτικά φερέφωνα της κρατικής τηλεόρασης, θα έπρεπε αν δεν σέβονται τον εαυτό τους και την (υποτιθέμενη) υπόληψή τους  να σεβαστούν τουλάχιστον τους Έλληνες φορολογούμενους οι οποίοι πληρώνουν από το υστέρημά τους για να έχουν αντικειμενική και ισότιμη πληροφόρηση…».
 
Μέσω της προσωπικής σελίδας στο facebοοκη Ελλη Στάη δημοσιοποίησε την απάντησή της:
«Η σιωπή, ενίοτε, δείχνει αδιαφορία, απαξίωση, ενδεχομένως και φόβο. Επειδή, όμως, στους καιρούς που ζούμε, ούτε η κοινωνία μας ούτε η Δημοκρατία μας αντέχουν το παραμικρό ίχνος αδιαφορίας- πολύ περισσότερο, δε, φόβου- ουδείς δικαιούται να σιωπά πλέον. Και, κυρίως, να σιωπά μπροστά στην ύπουλη, διαβρωτική και απειλητική αφύπνιση του αυγού του φιδιού.
Η Χρυσή Αυγή «εξανέστη» επειδή τη χαρακτήρισα «νεοναζιστική ακροδεξιά». Απαντώ ξεκάθαρα ότι της απέδωσα – και θα το ξανακάνω – την ιδεολογική ταυτότητα που ουκ ολίγα στελέχη της έχουν υιοθετήσει και υμνήσει σε ενυπόγραφα κείμενά τους. Είναι η ίδια ταυτότητα που πλείστα όσα ακόμη μέλη του εν λόγω κόμματος «τιμούν» με την καθημερινή, ακραία συμπεριφορά τους. Εάν οι κύριοι της Χρυσής Αυγής επιθυμούν να αποκρύψουν και να καλύψουν αυτή την ταυτότητα για να παρασύρουν και να παραπλανήσουν μια εξουθενωμένη κοινωνία, χρέος δικό μου, και όλων ημών των δημοσιογράφων, είναι να την αποκαλύπτω σταθερά και σθεναρά.
Μαθήματα «δημοκρατίας» δεν δέχομαι απ’ όσους κατακρεουργούν κάθε δημοκρατική αξία σε καθημερινή βάση. Δεν «αγοράζω» υβριστικά παραληρήματα σε συσκευασία «ενάρετης δεοντολογίας». Και δεν εκχωρώ δικαίωμα συλλογής …πιστοποιητικών δημοκρατικών φρονημάτων σε όσους πωλούν το δικαίωμα της ίδιας της ανθρώπινης ύπαρξης με βάση το χρώμα του διαβατηρίου.
Είδα με κοινωνιολογικό και ανθρωπολογικό ενδιαφέρον το ακατάσχετο υβρεολόγιο κατά της ίδιας της γυναικείας υπόστασης. Για να επιβεβαιώσω, για μια ακόμη φορά, ότι το ρατσιστικό DNA του εν λόγω κόμματος δεν εξαντλείται στους ατυχείς μετανάστες αλλά καλύπτει το σύνολο του μη αρεστού πληθυσμού – με πρώτες τις γυναίκες.
Δεν με εξέπληξε το γεγονός ότι οι κύριοι της Χρυσής Αυγής θέλησαν, με ένα ακόμη παραλήρημα, να φιμώσουν την ελευθερία της γνώμης. Εκείνοι που, υποτίθεται, ότι διεκδικούν ακριβώς το δικαίωμα έκφρασης της «διαφορετικής» γνώμης. Είναι ίδιον, άλλωστε, κάθε ανελεύθερου μορφώματος να προβάλει ως μοναδική αλήθεια τη δική του αλήθεια.
Τα υπόλοιπα μπορεί να τα απαντήσει, και θα τα απαντήσει, η Δικαιοσύνη. Κι αυτό, επειδή πιστεύω βαθιά στους δημοκρατικούς θεσμούς και στη λειτουργία του νόμου. Κι επειδή ο νόμος πρέπει να εφαρμόζεται εκεί ακριβώς που παραβιάζεται.
Πηγή: Το Βήμα
NS-Frauen-Warte-Covers-from-1941-1945-1

Μοχθηρή Αυγή

—της Μαρίας Κατσουνάκη

Δεν χρειάζεται να είσαι βαμμένη φεμινίστρια για να νιώσεις βαθύτατη προσβολή όταν μια γυναίκα κρίνεται όχι για την επαγγελματική της επάρκεια, αλλά για το αν είναι «σταφιδιασμένη» ή «μπεμπεκίζει παρότι κοντεύει τα 60». Το υβρεολόγιο της Χρυσής Αυγής εναντίον της δημοσιογράφου και παρουσιάστριας του κεντρικού δελτίου ειδήσεων της ΝΕΤ Ελλης Στάη, επειδή αναφέρθηκε στη «νεοναζιστική ακροδεξιά», αγγίζει πολλές παραμέτρους του δημόσιου βίου, όπως διαμορφώνεται στην εποχή της μεγάλης κρίσης.

Σπεύδω να διευκρινίσω ότι δεν γνωρίζω προσωπικά την κ. Στάη ούτε σκοπεύω να την υπερασπιστώ ως δημοσιογράφο, για να μη θεωρηθεί εκ του πονηρού «συντεχνιακή αλληλεγγύη». Ο καθένας μας σε αυτήν τη δουλειά εκτίθεται με τον εξοπλισμό του, καθημερινά, και κρίνεται τόσο για τις αρετές όσο και για τις αδυναμίες του.

Νιώθω όμως και το δικό μου πρόσωπο να κακοποιείται βάναυσα με γρονθοκοπήματα, πραγματικά ή λεκτικά, όταν τελειώνουν τα όποια επιχειρήματα (αν υποθέσουμε ότι υπάρχουν) και ξεκινάει η ταύτιση με τα πιο χυδαία, ταπεινά και μοχθηρά ένστικτα. Η Χρυσή Αυγή, είτε ξυλοφορτώνει την κυρία Λιάνα Κανέλλη είτε επιτίθεται λυσσαλέα εναντίον της κυρίας Ελλης Στάη, το ίδιο πράγμα προσπαθεί να απαξιώσει τη δημόσια εικόνα της γυναίκας που υπερβαίνει αποδεκτά στερεότυπα (μητέρα, νοικοκυρά κ.ο.κ.) και διαμορφώνει μια διαφορετική προσωπικότητα, παρεμβαίνοντας κοινωνικά και πολιτικά.

Οι Χρυσαυγίτες αποθεώνουν τον πιο φθονερό και μνησίκακο μικροαστισμό. Εκείνον που αποκαλεί τις γυναίκες «κυράτσες», τις λούζει με διάφορους χαρακτηρισμούς, αφήνει ποικίλα υπονοούμενα (και εννοούμενα) για τον τρόπο που μιλούν, αντιδρούν, ντύνονται, συμπεριφέρονται.

Βέβαια, θα πείτε, όταν ουρούν δημόσια μπροστά σε τηλεοπτικό σταθμό για να δηλώσουν την απαρέσκειά τους, όταν βδελύσσονται την κοινοβουλευτική διαδικασία, και το δείχνουν με κάθε τρόπο, το λεκτικό περιστατικό με μια δημοσιογράφο μάς πείραξε; Η λίστα των «δραστηριοτήτων» τους είναι τόσο γεμάτη από πράξεις μισητές και καταδικαστέες, που το συγκεκριμένο γεγονός θα μπορούσε και να περάσει απαρατήρητο. Όμως όχι. Γιατί, όταν χαϊδεύεις τη μνησικακία που υπάρχει στην ανθρώπινη φύση και αφθονεί στην κοινωνία της κρίσης, όταν διακινείς απόβλητα και δηλητήρια, «σταφιδιάζει» η ψυχή. Και αυτό πολύ δύσκολα αποκαθίσταται. Φτωχαίνουμε με τη Χρυσή Αυγή. Γινόμαστε μικροί, φοβισμένοι, χειραγωγήσιμοι. Γυναίκες και άντρες.

Πηγή: Η Καθημερινή

* * *

* * *

Το dim/art στο facebook
Το dim/art στο facebook

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.