Πορτρέτα σε βινύλιο

Μπορεί το βινύλιο να εκτοπίστηκε από την επικράτηση του CD —και, πλέον, του mp3— στη μουσική βιομηχανία, εξακολουθεί ωστόσο να έχει φανατικούς λάτρεις και πιστούς οπαδούς, όπως όλες οι «χαμένες πατρίδες» στην ιστορία της εξέλιξης της τεχνολογίας. Και να λοιπόν τώρα που το βινύλιο, στα χέρια ενός εικαστικού, αποκτά νέα χρήση.

alice-cooper-by-daniel-edlen

Ο Daniel Edlen είναι αμερικανός καλλιτέχνης γνωστός για τα πορτρέτα μουσικών που ζωγραφίζει πάνω σε βινύλια χρησιμοποιώντας ακρυλικά χρώματα με την τεχνοτροπία του πουντουαγισμού. Στο βίντεο που ακολουθεί μπορούμε να δούμε πώς:

Ο Edlen —του οποίου αγαπημένο συγκρότημα είναι οι Beatles και αγαπημένο άλμπουμ το After Bathing at Baxter’s των Jefferson Airplane— λέει για τη μουσική:

 «Η μουσική υπήρξε πάντα μεγάλο κομμάτι της ταυτότητάς μου. Μαζί με τις λέξεις και την εικόνα είναι κι αυτή μια από τις γλώσσες επικοινωνίας ανάμεσα στους ανθρώπους. Σκεφτείτε πώς ανατρέχετε συχνά στο νανούρισμα που σας τραγουδούσαν όταν ήσασταν παιδιά, ή στο τραγούδι που χορεύατε στα εφηβικά πάρτι, ή τη μέρα παντρευτήκατε, και τι συναισθήματα αναδεύονται μέσα σας στα ακούσματα αυτά».

jerry-garcia-by-daniel-edlen

Για όσους απορούν αν παίζουν μουσική τα ζωγραφισμένα βινύλια, η απάντηση είναι όχι. Η βελόνα του πικάπ σας δεν θα άντεχε στη δοκιμασία, γιαυτό και ο Edlen λέει πως συνήθως προσπαθεί να βρει και να ζωγραφίσει δίσκους που είναι ήδη καταπονημένοι ή και σχεδόν κατεστραμμένοι.

 Οι δίσκοι πωλούνται φυσικά και αν σας ενδιαφέροι να παραγγείλετε έναν με τον αγαπημένο σας μουσικό, το κόστος είναι $280 συν έξοδα αποστολής ενώ περοσσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

* * *

Εδώ άλλες αναρτήσεις από την κατηγορία

Κι αυτό τέχνη είναι < Φλου αρτιστίκ

Το dim/art στο facebook
Το dim/art στο facebook

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.