Ένα οριγκάμι για το συνάχι σας

—Οι δυνατότητες της τεχνολογίας και η τέχνη των οριγκάμι συνεργάζονται στη δημιουργία ενός εκπληκτικού διαφημιστικού σποτ για χαρτομάντιλα—

Φαίνεται πως η ζήτηση για χαρτομάντιλα βρίσκεται σε ύφεση στην Ιαπωνία τoν τελευταίο καιρό, με αποτέλεσμα η χαρτοβιομηχανία Nepia να καταφύγει στη δημιουργικότητα των διαφημιστών της Dentsu και από τη συνεργασία αυτή να προκύψει ένα πρωτοποριακό διαφημιστικό σποτ, το οποίο φλερτάρει σοβαρά με τη video art.

Η διαφήμιση, μια συνδυαστική εφαρμογή της τεχνικής του stop motion με την τέχνη του origami, είχε τεράστια απήχηση όχι μόνο στον επιχειρηματικό κόσμο και στο κοινό αλλά και στους καλλιτεχνικούς κύκλους, καθώς αποτελεί εξαιρετικό δείγμα φωτογραφικού animation.

Για τη δημιουργία της δεν χρησιμοποιήθηκε βιντεοκάμερα αλλά χιλιάδες φωτογραφίες που σχεδιάστηκαν, φωτίστηκαν, τραβήχτηκαν και μονταρίστηκαν από μια ομάδα σχεδιαστών, δημιουργών οριγκάμι, φωτογράφων και μοντέρ, έτσι ώστε όλες μαζί να πουν μια ιστορία με συνοχή και αυτοτέλεια.

Η ίδια η διαφήμιση είναι όπως είπαμε και παραπάνω ένα καταπληκτικό δείγμα video art αλλά έχει επίσης ιδιαίτερο ενδιαφέρον να παρακολουθήσει κανείς και πλάνα από το πόση δουλειά κρύβεται πίσω από το τελικό αποτέλεσμα, στο making of video που ακολουθεί.

Το σίγουρο είναι πως αφού δει κανείς τη διαφήμιση, αλλάζει για πάντα ο τρόπος που βλέπει το χαρτομάντιλο. Και το συνάχι.

* * *

Εδώ άλλα Video – animation από το dim/art

Το dim/art στο facebook
Το dim/art στο facebook

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.