Τα σκυλιά του Τιτανικού

—της Stucano Closer—

Στον Τιτανικό επέβαιναν δώδεκα σκυλιά.

Μόνο τρία απ’ αυτά επέζησαν. Ανάμεσα σε εκείνα που σώθηκαν ήταν ένα κουτάβι pomeranian με το όνομα Lady, που ανήκε στη Margaret Hays απο τη  Νέα Υόρκη. Η Margaret είχε το κουτάβι στην καμπίνα μαζί της και όταν ξεκίνησε η εκκένωση των επιβατών, το κρατούσε στα χέρια τυλιγμένο σε μια κουβέρτα. Έτσι, τα μέλη του πληρώματος της επέτρεψαν  να μπει σε μια σωσίβια λέμβο με το σκυλάκι, επειδή θεώρησαν ότι ήταν μωρό. Και γλίτωσε!

Το πλήρωμα βγάζει βόλτα τα σκυλιά στο κατάστρωμα του Τιτανικού
Το πλήρωμα βγάζει βόλτα τα σκυλιά στο κατάστρωμα του Τιτανικού.

Άλλα σκυλάκια  που επέζησαν  ήταν ο Sun Yat-sen, ένα πεκινουά  που ανήκε  στους Henry και Myra Harper απο τη  Νέα Υόρκη (της οικογένειας των εκδοτών Harper), και μια μικρή πομερανίτσα που ανήκε στην  Elizabeth Rothschild από το Watkins Glen της Νέας Υόρκης. (Η πομερανίτσα, το όνομα της οποίας δεν παραδίδεται, σώθηκε από το ναυάγιο αλλά παραλίγο να την πάθει από τους διασώστες της, αφού το πλήρωμα του Carpathia, αρνιόταν αρχικά να δεχτεί το σκυλί στο πλοίο).

Ο Sun Yat-Sen
Ο Sun Yat-Sen.
Τρία από τα σκυλιά του Τιτανικού στο κατάστρωμα, όσο το πλοίο βρισκόταν ακόμα στην Ιρλανδία. Πίσω δεξιά, πιθανότατα ο μολοσσός της Ann Elizabeth Isham.
Τρία από τα σκυλιά του Τιτανικού στο κατάστρωμα, όσο το πλοίο βρισκόταν ακόμα στην Ιρλανδία. Πίσω δεξιά, πιθανότατα ο μολοσσός της Ann Elizabeth Isham.

Υπάρχει όμως και η ιδιαίτερα θλιβερή ιστορία με τον μολοσσό που ανήκε στην  50χρονη Ann Elizabeth Isham. Η δεσποινίς Isham επισκεπτόταν καθημερινά το σκύλο της στο χώρο φύλαξης σκύλων του  πλοίου και, όταν άρχισε η  εκκένωση, ζήτησε να τον πάρει μαζί της. Όταν της είπαν ότι  ο σκύλος ήταν πολύ μεγάλος για να μπει στη βάρκα, εκείνη αρνήθηκε να φύγει χωρίς αυτόν και βγήκε από τη σωσίβια λέμβο. Αρκετές ημέρες αργότερα, το σώμα μιας γυναίκας που κρατούσε ένα μεγάλο σκυλί αγκαλιά εντοπίστηκε και περισυνελέγη από το πλήρωμα του πλοίου Mackay-Bennet. Μαρτυρίες μελών του πληρώματος καθώς και το ημερολόγιο του πλοίου επιβεβαιώνουν το περιστατικό. Παρά την απουσία άλλων στοιχείων ταυτοποίησης, η σορός της γυναίκας θεωρείται βέβαιο πως ανήκε στη δεσποινίδα Isham.

Ο πλοίαρχος του Τιτανικού Edward Smith με το Irish Wolfhound του, το οποίο δεν είχε πάρει μαζί στο ταξίδι κι έτσι σώθηκε.
Ο πλοίαρχος του Τιτανικού Edward Smith με το Irish Wolfhound του, το οποίο δεν είχε πάρει μαζί στο ταξίδι κι έτσι σώθηκε.

* * *

Το dim/art στο facebook
Το dim/art στο facebook

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.