Ο αόρατος άνθρωπος

—Ο Λιού Μπολίν κρύβεται στο αστικό τοπίο, ενίοτε με ανατριχιαστική επιτυχία—

Ο Λιου Μπολίν γεννήθηκε το 1973 στην Κίνα, στην επαρχία Shandong. Σπούδασε στην Καλών Τεχνών της Shandong  και του Πεκίνου, όπου πλέον ζει και εργάζεται. Έχει εκθέσει τη δουλειά του σε μουσεία και γκαλερί ανά τον κόσμο.

Τα πιο γνωστά έργα του Μπολίν, ο οποίος είναι γνωστός ως «ο αόρατος άνθρωπος», ανήκουν στη σειρά «Κρυμμένος στην πόλη». Πρόκειται για φωτογραφίες που ξεκίνησαν το 2005 ως performance. Ο Μπολίν στέκεται για ώρες ακίνητος και οι βοηθοί του τον ζωγραφίζουν και φτιάχνουν πάνω του το τέλειο καμουφλάζ, ενσωματώνοντάς τον στο αστικό τοπίο. «Πρόθεσή μου δεν είναι να εξαφανιστώ στον περιβάλλοντα χώρο», λέει ο Μπολίν, «αλλά, αντίθετα, να τον αφήσω να με κυριεύσει».

Ο Μπολίν δεν αναζητά τρόπο να εξαφανιστεί ως άτομο· υπογραμμίζει τις συνέπειες που έχουν για το άτομο η οικονομική η αστική ανάπτυξη.

Η σειρά «Κρυμμένος στην πόλη» ξεκίνησε από το Πεκίνο και ο Μπολίν τη συνέχισε με δυο σειρές performance στη Βενετία και στη Νέα Υόρκη. Την πρώτη τη διάλεξε για τη σημασία που έχει στη δυτική παράδοση και τη δεύτερη για τις εσωτερικές της αντιφάσεις μεταξύ των ανθρώπων και των δημιουργημάτων τους.

Οι φωτογραφίες που ακολουθούν ανήκουν στον Λιου Μπολίν και στη Galerie Paris-Beijing.

01 liu-bolin-art-hi-res-hide-in-the-city-china-camouflage-painting-4

02 liu-bolin-art-hi-res-hide-in-the-city-china-camouflage-painting-8 03 liu-bolin-art-hi-res-hide-in-the-city-china-camouflage-painting-16 04 liu-bolin-art-hi-res-hide-in-the-city-china-camouflage-painting-14 05 liu-bolin-art-hi-res-hide-in-the-city-china-camouflage-painting-15 06 liu-bolin-art-hi-res-hide-in-the-city-china-camouflage-painting-3 07 liu-bolin-art-hi-res-hide-in-the-city-china-camouflage-painting-9 08 liu-bolin-art-hi-res-hide-in-the-city-china-camouflage-painting-24 09 liu-bolin-art-hi-res-hide-in-the-city-china-camouflage-painting-7 10 liu-bolin-art-hi-res-hide-in-the-city-china-camouflage-painting-20 11 liu-bolin-art-hi-res-hide-in-the-city-china-camouflage-painting-6 12 liu-bolin-art-hi-res-hide-in-the-city-china-camouflage-painting-17 13 liu-bolin-art-hi-res-hide-in-the-city-china-camouflage-painting-27 14 liu-bolin-art-hi-res-hide-in-the-city-china-camouflage-painting-2 15 liu-bolin-art-hi-res-hide-in-the-city-china-camouflage-painting-12 16 liu-bolin-art-hi-res-hide-in-the-city-china-camouflage-painting-13 17 liu-bolin-art-hi-res-hide-in-the-city-china-camouflage-painting-23 18 liu-bolin-art-hi-res-hide-in-the-city-china-camouflage-painting-25 19 liu-bolin-art-hi-res-hide-in-the-city-china-camouflage-painting-10 20 liu-bolin-art-hi-res-hide-in-the-city-china-camouflage-painting-26 21 liu-bolin-art-hi-res-hide-in-the-city-china-camouflage-painting-18 22 liu-bolin-art-hi-res-hide-in-the-city-china-camouflage-painting-11 23 liu-bolin-art-hi-res-hide-in-the-city-china-camouflage-painting-21 24 liu-bolin-art-hi-res-hide-in-the-city-china-camouflage-painting-22 25 liu-bolin-art-hi-res-hide-in-the-city-china-camouflage-painting-28

Πηγή: Twisted Sifter

* * *

Εδώ άλλες αναρτήσεις από την κατηγορία Εικαστικά

Το dim/art στο facebook
Το dim/art στο facebook

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.