Αντίο Λιλιπούπολη

Αυτό δεν είναι τραγούδι #47
Dj της ημέρας: Nατάσσα Συλλιγνάκη

«Εδώ Λιλιπούπολη» έλεγε το ραδιόφωνο. Και στηνόμασταν, πρωί ή απόγευμα (ανάλογα τι βάρδια είχαμε στο σχολείο), να ακούσουμε. Τα τραγούδια με τα χρώματα, «το χοντρό μπιζέλι χορεύει τσιφτετέλι», η «αρκούδα καφέ, τρέχει φορτωμένη μ’ έναν ξύλινο μπουφέ», η «κολυμβήτρια κινέζα, που κολυμπάει στη μαγιονέζα»… Και να ο Δήμαρχος Χαρχούδας, η Πιπινέζα, ο Δυστροπόπιγκας, ο Δόκτωρ Δρακατώρ. Γέλιο, στο πρώτο επίπεδο, με τον Μπιξ Μπιξ και τη Μπομπίλα. Παιδάκια μικρά το αγαπήσαμε, κάποιοι το κουβεντιάζαμε στο σχολείο. Ήμουν από τους τυχερούς, οι γονείς μου άκουγαν Τρίτο και το πήραμε χαμπάρι απ’ την αρχή. Γρήγορα το άκουγαν οι περισσότεροι από τους φίλους μου. Το ’80 πήρα και τον δίσκο, βινύλιο – τον έχω ακόμα. Το άκουσα άπειρες φορές, όπως και τις επαναλήψεις των εκπομπών, κι αργότερα ξανά, τις λίγες που σώθηκαν και  στο διαδίκτυο – και κατάλαβα, μεγάλη πια, γιατί άκουγαν την εκπομπή και οι γονείς μου.

Όταν γέννησα τον Άκη, έγραψα το βινύλιο σε CD. Για να το ακούει με το ίδιο “κρατς κρατς” που το αγάπησα εγώ.

*Σύμπτωση: όταν άρχισα να ψάχνω για παιδικό σταθμό του παιδιού, ο καλύτερος στην περιοχή μας ήταν (κι ακόμα είναι) η Λιλιπούπολη. Μεγάλωσαν το παιδί μου υπέροχα, πέρασε τα καλύτερα νομίζω σχολικά του χρόνια, και κάθε τέλος Ιουλίου που έκλειναν, τραγουδούσαν όλα μαζί:

«Αντίο Λιλιπούπολη, αντίο, αντίο,
παίρνω το πατίνι μου, το άλογο, το πλοίο…»

Κάθε βράδυ, ένας συνεργάτης ή φίλος του dim/art διαλέγει ένα τραγούδι — ή, μάλλον όχι· αυτό δεν είναι τραγούδι, ή δεν είναι μόνο ένα τραγούδι: είναι μια ιστορία για ένα τραγούδι. 

* * *

Εδώ άλλα τραγούδια που δεν είναι τραγούδια

Το dim/art στο Facebook
Το dim/art στο Facebook

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s