—Επισκόπηση Τύπου #28—
Μεταξύ τηλεόρασης και ταβέρνας, ο καλός χριστιανός επιλέγει την ταβέρνα. Σύμφωνα με την εφημερίδα Ελεύθερος Κόσμος (7/10/1969), ο αιδεσιμότατος Ντέιβιντ Χιλλ τεκμηριώνει λογικά (και όχι θεολογικά) την παραπάνω επιλογή με το σκεπτικό ότι εις την ταβέρναν, ο χριστιανός συμμετέχει τουλάχιστον, εις μίαν εκδήλωσιν κοινωνικής ζωής, προπαντός δεν αποβλακούται. Σωστός, πάτερ. Ευλόγησον.
Ο αιδεσιμότατος δεν είχε προβλέψει το ενδεχόμενο να έχει τηλεόραση στην ταβέρνα. Επίσης, είναι προφανές ότι αναφέρεται στις «ταβέρνες» της πατρίδας του (tavern), καθώς ο χριστιανός πρόκειται να μεταβή εις την ταβέρναν διά να πιη ένα ουίσκυ ή μία μπύρα. Στα καθ’ ημάς, τα πράγματα δεν είναι εν τέλει και πολύ διαφορετικά, διότι εάν ο χριστιανός μεταβή διά να συνοδεύσει τη μπύρα (ή και το ουίσκυ) με κοντοσούβλι, κοκορέτσι, πανσέτες, παϊδάκια και προβατίνα είναι πολύ πιθανό να πάει η χοληστερίνη του στο εκατόν οχτακόσα κι έτσι να μεταβεί μια ώρα αρχύτερα στας αιωνίους μονάς να συναντήσει τον Δημιουργό του.
Όπως και να ‘χει, όπου κι αν βρισκόμαστε, η ταβέρνα μάς φέρνει πιο κοντά στον Θεό, αυτό είναι το πανανθρώπινο μήνυμα του αιδεσιμότατου.
* * *
Στη στήλη αυτή θα αναρτώνται αποσπάσματα από τον ημερήσιο και περιοδικό Τύπο
ώστε οι αναγνώστες του dim/art να έχουν πλήρη και σφαιρική ενημέρωση.
Στη συνέχεια, τα αποκόμματα θα αναρτώνται στη σελίδα του dim/art
με τον ίδιο τίτλο (Επισκόπηση Τύπου) προκειμένου να μπορούν
(οι αναγνώστες του dim/art, πάντα) να κάνουν επαναλήψεις
διότι ανά πάσα στιγμή είναι πιθανόν να τους
βάλουμε απροειδοποίητο
διαγώνισμα.
* * *
Επιμέλεια στήλης: Γιώργος Τσακνιάς
***
Εδώ άλλες αναρτήσεις από την κατηγορία Επισκόπηση Τύπου
