Αυτό δεν είναι τραγούδι #167
Dj της ημέρας, η Mαργαρίτα Ζαχαριάδου
Σε όλη την ιστορία της, η ροκ συνομίλησε πολλές φορές με αυτό που ονομάζουμε (καταχρηστικά) «κλασική μουσική». Η συνομιλία υπήρξε συχνά ευτυχέστατη, όπως στην περίπτωση του «American tune» του Paul Simon. Είναι από εκείνα τα τραγούδια που καταφέρνουν και βρίσκονται διαρκώς και ταυτόχρονα σε όλα τα στρώματα της συνείδησής μου, από το πιο επιφανειακό έως το βαθύτερο.
Η μελωδία είναι, βέβαια, Μπαχ — από ένα χορωδιακό μέρος των Κατά Ματθαίον.
Θυμάμαι μια φίλη να λέει κάποτε πως, αν ο Μπαχ ήταν εβραιόπουλο της Νέας Υόρκης τη δεκαετία του ’60, θα τον έλεγαν Πολ Σάιμον. Δίκιο έχει.
* * *
Κάθε βράδυ, ένας συνεργάτης ή φίλος του dim/art διαλέγει ένα τραγούδι — ή, μάλλον όχι· αυτό δεν είναι τραγούδι, ή δεν είναι μόνο ένα τραγούδι: είναι μια ιστορία για ένα τραγούδι. Στείλτε μας κι εσείς ένα τραγούδι που δεν είναι τραγούδι στο dimartblog@gmail.com.
* * *
Εδώ άλλα τραγούδια που δεν είναι τραγούδια


Σχολιάστε