Ημερολόγιο

HMEROLOGIO

Αυτό δεν είναι τραγούδι # 339
Dj της ημέρας, ο Κώστας Κάππος

«Κι είναι λέω ο παράδεισος για μας, αγάπη μου μικρή,
να μοιραζόμαστε τούτη τη κόλαση μαζί».

Ο παράδεισος, οπωσδήποτε, θα έχει καλοκαίρι. Στον παράδεισο, θα είναι πάντα καλοκαίρι. Το δε τριήμερο του Αγίου Πνεύματος είναι, για όλους μας, πρόβα καλοκαιριού.

Κόλαση, πάλι, είναι (οι άλλοι, οι Γάλλοι και) να υψώνεται μπροστά στα μάτια σου ένας τοίχος που δεν αφήνει το βλέμμα σου να δει πέρα από τη μύτη σου και την καρδιά σου να μαγευτεί από ό,τι υπάρχει έξω από σένα· κόλαση είναι η ψυχική καμαρούλα μια σταλιά, ο εκούσιος ή ακούσιος περιορισμός των προσδοκιών, η αποδοχή της ζωής ως ήττας.

Το δε τριήμερο του Αγίου Πνεύματος είναι, για όλους μας, πρόβα καλοκαιριού. Κι ενώ ήδη το FB πλημμύρισε φωτογραφίες ευτυχίας από θάλασσες, νησιά, μέρη ονειρεμένα, μαγικά, εγώ «Και στο διάβολο πουλάω την ψυχή μου εγώ, για να βρεθώ απόψε τυλιγμένος / στου κορμιού σου το βυθό». Και είναι αυτό, ας πούμε, η ευχή για το φετινό καλοκαίρι. Back to basics, με τη βραχνή αισθαντική φωνή ενός καλλιτέχνη που μεγάλωσε σε οικογένεια πλανόδιων θεατρίνων και, μάλλον, έμαθε έτσι ότι η μόνη σταθερή πατρίδα είναι αυτό που νιώθουμε.

* * *

Κάθε βράδυ, ένας συνεργάτης ή φίλος του dim/art διαλέγει ένα τραγούδι — ή, μάλλον όχι· αυτό δεν είναι τραγούδι, ή δεν είναι μόνο ένα τραγούδι: είναι μια ιστορία για ένα τραγούδι. Στείλτε μας κι εσείς ένα τραγούδι που δεν είναι τραγούδι στο dimartblog@gmail.com.

* * *

Εδώ άλλα τραγούδια που δεν είναι τραγούδια

Το dim/art στο facebook

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.