Στάσου, μύγδαλα!

almond tree (2)

Αυτό δεν είναι τραγούδι #588
Dj της ημέρας, η Χριστίνα Παπαβασιλείου

Υπήρχε κάποτε μια όμορφη πριγκίπισσα, πλεονασμός θα μου πείτε το όμορφη, όλες οι πριγκίπισσες στους μύθους ήταν όμορφες, που ονομαζόταν Φυλλίς (καμία σχέση με την οδό που βγάλε μετά κακό όνομα, για πριγκηπέσα μιλάμε), και που ήταν θυγατέρα ενός βασιλιά της Θράκης. Αλλά δεν πρόσεχε και πήγε κι ερωτεύτηκε τον γιο του Θησέα, τον Δημοφώντα, ο οποίος βρέθηκε στα μέρη της καθώς επέστρεφε με το καράβι του από την Τροία. Ο βασιλιάς του έδωσε ένα μέρος του βασιλείου του και την θυγατέρα του για γυναίκα (μην του μείνει κι αμανάτι η κόρη).

almond tree

Μετά από κάποιο διάστημα ο Δημοφών νοστάλγησε την πατρίδα του την Αθήνα και ζήτησε να πάει εκεί για λίγο διάστημα (αρχιιιιισαμεεεε και σίγουρα κάτι δεν έκανε καλά η Φυλλίτσα…). Η Φυλλίς συμφώνησε αφού της υποσχέθηκε ότι θα γύριζε πίσω σύντομα. Το να την πάρει μαζί σαν πιθανότητα, ούτε που τους πέρασε απ το μυαλό και έτσι μπήκε στο καράβι του και απέπλευσε. Η Φυλλίς έμεινε εγκαταλειμμένη περιμένοντας τον εκλεκτό της καρδιάς της. Περίμενε για χρόνια (για λίγο είπε ότι θα πάει, αλλά ξεχάστηκε το παλικάρι) την επιστροφή του (αμ, δεν πρόσεχες), κι όταν είδε ότι αργούσε αφού πήγε σε μάγισσες σε χαρτορίχτρες να δει που χάνεται όλες τις νύχτες, είδε κι απόειδε και πέθανε από μαρασμό. Φυλλίς καπούτ! Οι θεοί, από οίκτο, (ναι, τώρα το θυμήθηκαν, αφού η άλλη τα είχε κακαρώσει) μεταμόρφωσαν την Φυλλίδα σε δέντρο, σε αμυγδαλιά, η οποία έγινε σύμβολο της ελπίδας (διότι ήλπιζε το χαζό ότι θα γυρίσει ο παπάρας). Όταν ο περιπλανώμενος, γεμάτος τύψεις, Δημοφών επέστρεψε, βρήκε τη Φυλλίδα σαν ένα γυμνό δέντρο χωρίς φύλλα και άνθη. Απελπισμένος (καλά, μην ορκίζεσαι κιόλας) αγκάλιασε το δέντρο (δεντρολαγνεία? υπάρχει?), το οποίο ξαφνικά πλημμύρισε από λουλούδια, δείχνοντας ότι η αγάπη δεν μπορεί να νικηθεί από το θάνατο. Αυτό είναι έρωτας, όχι ποντικοκούραδα.

Κι αν δεν το ξέρατε, άρχισαν, άρχισαν να ανθίζουν.

[photo credits: Χρήστος Λουφόπουλος]

* * *

Κάθε βράδυ, ένας συνεργάτης ή φίλος του dim/art διαλέγει ένα τραγούδι — ή, μάλλον όχι· αυτό δεν είναι τραγούδι, ή δεν είναι μόνο ένα τραγούδι: είναι μια ιστορία για ένα τραγούδι. Στείλτε μας κι εσείς ένα τραγούδι που δεν είναι τραγούδι στο dimartblog@gmail.com.

Εδώ άλλα τραγούδια που δεν είναι τραγούδια

Το dim/art στο facebook

follow-twitter-16u8jt2 αντίγραφο

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.