Το dim/art χορηγός επικοινωνίας στην έκθεση GR80s

o-gr80s-570

―Διότι η δεκαετία του ’80 είμαστε εμείς―

Η έκθεση που θα πραγματοποιηθεί στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων από τα τέλη Ιανουαρίου μέχρι τα τέλη Μαρτίου του 2017 με τη σύμπραξη της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση είναι μια πράξη που προωθεί την έννοια του πολιτισμού, όπως και εμείς τον αντιλαμβανόμαστε: όχι ως μουσειακό είδος αλλά ζώντα και παρόντα στην κάθε ημέρα. Πρόκειται για μια έκθεση που θα προβεί στην ανασύνθεση της ελληνικής δεκαετίας του ’80, μιας δεκαετίας που σημάδεψε τις ενεργές, σήμερα, γενιές και ίσως καθορίσει και το μέλλον.

Στόχος της έκθεσης δεν είναι η καλλιέργεια συναισθημάτων νοσταλγίας για το παρελθόν, ή η ανάδειξη ευθυνών που αφορούν το παρόν, αλλά η παρακολούθηση μιας πολυσήμαντης περιόδου της σύγχρονης Ιστορίας μας, δεδομένου ότι η δεκαετία του ’80 αποτελεί το πρόσωπο μιας εποχής εξιδανικεύσεων που χαρακτηρίστηκε από ανοδική κοινωνική κινητικότητα και ευημερία – και ταυτόχρονα συμβολίζει επίσης μια διαδρομή που οδηγεί στη σημερινή κρίση.

d28a583354a730ac4ff0465432b55412_XL.jpg

Το dim/art με μεγάλη χαρά γίνεται χορηγός επικοινωνίας της σημαντικής αυτής έκθεσης και θα συμβάλλει όσο μπορεί στη διάδοσή της, πριν και κατά τη διάρκειά της. Για περίπου δύο μήνες στην Τεχνόπολη θα χαρτογραφηθεί η ελληνική δεκαετία του ’80, μέσω μιας διαδρομής που θα αναπτυχθεί σε δεκατρία περίπτερα και θα αρθρωθεί σε 4 βασικές θεματικές κατευθύνσεις: τον τρόπο ζωής, την πολιτική, τις τέχνες και την τεχνολογία. Πλήθος θα είναι δε οι παράλληλες εκδηλώσεις, εκθέσεις, συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, επιστημονικές ημερίδες και διαλέξεις, τα καλλιτεχνικά δρώμενα και τα εκπαιδευτικά workshops, που θα απευθύνονται σε ποικίλες κοινωνικές ομάδες και θα φιλοξενηθούν τόσο στην Τεχνόπολη όσο και στη Στέγη.

Συντονιστείτε, λοιπόν. Διότι η δεκαετία του ’80 είμαστε εμείς!

GR80s, το site
GR80s στο facebook
GR80s στο twitter

gr80s-cover

* * *

Εδώ άλλες αναρτήσεις από την κατηγορία GR80s

Το dim/art στο facebook

Το dim/art στο twitter

instagram-logo

img_logo_bluebg_2x

One comment

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.