Σ’ το ‘πα και σ’ το ξαναλέω

das-abenteurerschiff

Αυτό δεν είναι τραγούδι #1066
Dj της ημέρας, η Μαργαρίτα Ζαχαριάδου

Οι τελετές μύησης αφορούν τον μυούμενο στη φυλή όσο και την ίδια τη φυλή. Είτε λέγονται βάφτιση, είτε λέγονται περιτομή, είτε bunjee jumping. Ο μυούμενος, κατά την τελετή καθευατήν, περνά τον τάραχό του, και μετά ησυχάζει. Έχει περάσει τις εξετάσεις του. Στη συνέχεια, συνήθως, υπάρχει ένα γλέντι. Εκεί, είναι η σειρά της φυλής, για να επαναβεβαιώσει τη συνοχή της. Το νέο της μέλος είναι η αφορμή.

Έτσι και σε μας, στις δικές μας φυλές, που λέγονται «παρέες»: το επακόλουθο γλέντι φανερώνει στο νέο μέλος πού ακριβώς έχει μπλέξει: ποιο είναι το πνεύμα της «φυλής». Το αποψινό τραγούδι-που-δεν-είναι-τραγούδι είναι παρμένο από την πιο πρόσφατη τέτοια εμπειρία μου: τα τραπέζια στρωμένα κάτω από τις ευσπλαχνικές μουριές, όργανα να παίζουν, ποτήρια να τσουγκρίζουν – και ξαφνικά, ένα άλλο νέο μέλος (όχι η νεοφώτιστη) μισοκάθεται στη μέση του κύκλου της μουσικής και πιάνει ένα τραγούδι. (Για πολλά κλάματα, που λέει και η Ε.) Αυτό το τραγούδι. Εν είδει διαπιστευτηρίων.

Και όλοι, τραγουδώντας μαζί, μυούμαστε ξανά ο ένας στον άλλον.

* * *

Εικόνα εξωφύλλου: Paul Klee

* * *

Κάθε βράδυ, ένας συνεργάτης ή φίλος του dim/art διαλέγει ένα τραγούδι — ή, μάλλον όχι• αυτό δεν είναι τραγούδι, ή δεν είναι μόνο ένα τραγούδι: είναι μια ιστορία για ένα τραγούδι. Στείλτε μας κι εσείς ένα τραγούδι που δεν είναι τραγούδι στο dimartblog@gmail.com.

* * *

Εδώ άλλα τραγούδια που δεν είναι τραγούδια

Το dim/art στο facebook

Το dim/art στο twitter

instagram-logo

img_logo_bluebg_2x

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.