Το βιβλίο που κουνιέται

Βιβλία για παιδιά: προτάσεις μιας βιβλιόφιλης μαμάς

—της Αγγελικής Μποζίκη—

Ένα νέο διασκεδαστικό βιβλίο κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις Εκδόσεις Διάπλαση. Τίτλος του: Το βιβλίο που κουνιέται — και στόχος του να εκπαιδεύσει αλλά και ταυτόχρονα να διασκεδάσει τους μικρούς αναγνώστες. Η διασκέδαση ξεκινά αμέσως μόλις ανοίξεις την πρώτη σελίδα.

Η ιστορία αρχίζει με δυο αυγά που προσκαλούν τον αναγνώστη να τα χτυπήσει προσεκτικά για να ανακαλύψει ποιος κρύβεται μέσα τους. Από μέσα ξεπηδούν ο μεγάλος Μπο και η μικρός Μπερτ. Στην αμέσως επόμενη σελίδα, ο Μπο σε προσκαλεί να τραγουδήσεις μαζί τους και αμέσως μετά πρέπει να γυρίσεις το βιβλίο ανάποδα για να ακολουθήσεις το κίτρινο βελάκι. Και για να συνεχίσεις την ανάγνωση πρέπει να το γυρίσεις ανάποδα, να το φυσήξεις, να το στρίψεις και γενικά να συμμετέχεις ενεργά στην ανάγνωση.

Ένα πραγματικά έξυπνο και ξεκαρδιστικό βιβλίο, που προκαλεί τα παιδιά να συμμετέχουν ενεργά, προκειμένου να ανακαλύψουν τη συνέχεια της ιστορίας. Η ανάγνωση γίνεται μια διαδικασία ζωντανή και κρατάει το ενδιαφέρον των παιδιών αμείωτο. Πολύ ενδιαφέρουσα και η εικονογράφηση, γεμάτη χρώμα και ζωντάνια.

Το βιβλίο που κουνιέται είναι δημιούργημα των Die KrickelKrakels, μιας ομάδας δώδεκα φοιτητών του τμήματος Εφαρμοσμένων Τεχνών του πανεπιστημίου του Αμβούργου. Επιπλέον έχει βραβευτεί ως το πιο αστείο βιβλίο και με αυτό φαίνεται να συμφωνεί και ο Πέτρος που από την πρώτη φορά που το ξεφύλλισε μόνος του αναφώνησε: «Μαμά, αυτό είναι πολύ αστείο βιβλίο!» Ακολούθησαν πολλές ακόμη αναγνώσεις και κάθε φορά γελάμε και διασκεδάζουμε πάρα πολύ.

Το βιβλίο που κουνιέται κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Διάπλαση σε μετάφραση της Μαρίας Σούμπερτ και απευθύνεται σε παιδιά από τριών ετών. Είναι ένα βιβλίο πρωτότυπο — μαμά και γιος το συστήνουμε ανεπιφύλακτα. Θα γελάσετε και θα διασκεδάσετε πολύ.

CoverToBiblioPouKounietai_BIG

* * *

Εδώ άλλες Προτάσεις μιας βιβλιόφιλης μαμάς

Το dim/art στο facebook

Το dim/art στο twitter

instagram-logo

img_logo_bluebg_2x

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.