Heart of gold

—της Χριστίνας Ντούση—

Από:  Λεωνίδα Καρδινό, κάτοικο Αθηνών, οδός  Αγοράς, αρ. 4

Προς:  1. Την πολυώνυμη εταιρεία με την επωνυμία «HEART OF GOLD TRANSPLANT S.P.», που εδρεύει στη Νέα Υόρκη ΗΠΑ, 505h Avenue 57,   με υποκατάστημα εν Ελλάδι επί της οδού Πολυκαρδιώτη 8, Αθήνα.

  1. Το Ν.Π.Ι.Δ. με την επωνυμία «Δεύτερη Ζωή – Πολυκλινική», που εδρεύει στην Αθήνα, οδός Ευδοκίμου 34,
  2. Τον Ιπποκράτη Γαληνό, ιατρό καρδιοχειρούργο, κάτοικο Αθηνών, οδός Στεφανίδου 25.

 

Αθήνα, 30.09.2058

 

Κύριοι,

Όπως πολύ καλά γνωρίζετε, προ  έξι μηνών, και συγκεκριμένα την 21 Μαρτίου έτους 2058, απευθύνθηκα στον τρίτο από εσάς, ιατρό καρδιοχειρουργό, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το οξύ καρδιακό πρόβλημα  από το οποίο έπασχα, συγκεκριμένα από   καρδιακή ανεπάρκεια τελικού σταδίου.

Ο κ. Γαληνός, στον οποίο απευθύνθηκα, κυρίως επειδή θεωρείται υψηλά εξειδικευμένος στα ζητήματα καρδιάς,  μετά σειρά  διαγνωστικών εξετάσεων στις οποίες με υπέβαλλε, συνέστησε ως μόνη λύση τη μεταμόσχευση του οργάνου, εγχείρηση  την οποία θεωρεί «ρουτίνα», όπως πολύ χαρακτηριστικά μου είπε. Συνέστησε δε πολύ συγκεκριμένα, ως μόσχευμα, την τρισδιάστατη εκτύπωση καρδιάς που πραγματοποιεί η πρώτη από εσάς εταιρεία με την επωνυμία “HEART OF GOLD S.P.”,  ως το καλύτερο προϊόν της αγοράς. Αναφέρθηκε μάλιστα ειδικώς στην υψηλή συναισθηματική του αντοχή, στη δυνατότητα του να αισθάνεται επιλεκτικώς ή και καθόλου, στην εξαιρετική του ανταπόκριση  στις κρίσεις, καθώς και στην ιδιαίτερη δυναμική του σε  αγχώδεις καταστάσεις. Με καθοδήγησε μάλιστα και μέσω των γυαλιών brooble μου περιηγηθήκαμε μαζί στον ιστόστοπο της κατασκευάστριας εταιρείας, όπου πολύ αναλυτικά αναφερόταν ο τρόπος εκτύπωσης των οργάνων προς μεταμόσχευση, τα ειδικά χαρακτηριστικά και οι  διαφορετικοί τύποι του καθενός.

Έτσι, δυνάμει της από 3 Απριλίου 2058  παραγγελίας μου προς την πρώτη από εσάς κατασκευάστρια εταιρεία, παρήγγειλα την εκτύπωση  ενός  καρδιακού μοσχεύματος με τα ως άνω χαρακτηριστικά,  μικρών διαστάσεων, σκληρού περιβλήματος, μηδενικής ανοχής στα δάκρυα και στις ικεσίες και απολύτως καμίας ανταπόκρισης στις συμφορές τρίτων.

Να σημειωθεί εδώ ότι τα  ως  άνω χαρακτηριστικά  μου είναι απολύτως απαραίτητα για την επαγγελματική μου δραστηριότητα, η οποία συνίσταται στην παροχή επενδυτικών συμβουλών σε τράπεζες και οικονομικούς οργανισμούς διαγαλαξιακού διαμετρήματος.

Παρέλαβα την καινούρια μου καρδιά μια εβδομάδα μετά την ως άνω παραγγελία, με μικροτσίπ πλήρους περιγραφής των άνωθεν αναφερομένων χαρακτηριστικών και λειτουργιών της και με δεκαετή εγγύηση. Στις 10 Απριλίου εισήχθην στην Πολυκλινική «η Δεύτερη Ζωή», όπου χειρουργούσε ο κ. Γαληνός, στον οποίον είχα ήδη παραδώσει το μόσχευμα προς εξέταση και έγκριση ως προς την καταλληλότητα του.

Να τονισθεί ότι ουδείς, ούτε ο κ. Γαληνός ως ο κατεξοχήν ειδικός επί του θέματος, αλλά ούτε και κανείς άλλος εκ του ειδικευμένου προσωπικού της κλινικής διατύπωσε  αντίρρηση όσον αφορά το  προσκομισθέν ανταλλακτικό.

Χειρουργήθηκα με επιτυχία, ομολογώ, την επόμενη ημέρα και τρεις ημέρες μετά την επέμβαση,  ο θεράπων ιατρός με αποσυνέδεσε από τη μηχανική υποστήριξη και η καινούργια μου καρδιά σημείωσε τους πρώτους της  αυτόνομους χτύπους.

Από την πρώτη στιγμή αισθάνθηκα ότι κάτι δεν πήγαινε καλά. Εγώ, που λόγω ιδιοσυγκρασίας και επαγγέλματος, είμαι ψυχρός και ανέκφραστος, ήδη από τις πρώτες ώρες λειτουργίας του νέου μοσχεύματος είχα βάλει τα κλάματα δυο φορές. Προ της εγχειρήσεως,  απευθυνόμουν πάντα  επιβλητικά και κοφτά στους υφισταμένους μου, ήμουν δε εξαιρετικά προσεκτικός στη διαχείριση των οικονομικών μου. Μετά από αυτήν, όχι μόνο μιλώ στις νοσοκόμες σαν να είναι οι χαμένες μου αδελφές,  και τις φιλοδωρώ σταθερά ποσά καθημερινώς, αλλά δώρισα και σημαντικότατα ποσά σε τρία  φιλανθρωπικά ιδρύματα ήδη.  Έκανα πρόταση γάμου στην από 10ετίας ερωμένη μου, η οποία είχε πάψει πια να ελπίζει σε αυτό και αίτηση υιοθεσίας ενός μωρού 6 μηνών από την  Σομαλία, του οποίου οι γονείς σκοτώθηκαν κατά τους πρόσφατους βομβαρδισμούς του  GΑΤΟ. Παρά τις κοπιώδεις προσπάθειες μου να γυρίσω στην προτεραία μου κατάσταση και συμπεριφορά, ουδέν έχω καταφέρει μέχρι σήμερα, καθημερινώς δε προβαίνω σε πλείστες όσες μικρότερες και μεγαλύτερες καλές πράξεις,  ενάντια στη βαθύτερη θέληση και λογική μου.

Κατόπιν επισταμένης έρευνας μου,  διαπίστωσα ότι η ριζική (και ανεπιθύμητη) αλλαγή της συμπεριφοράς μου προς το καλύτερο οφείλεται στο μόσχευμα που εσείς με προμηθεύσατε και τοποθετήσατε εντός μου, το οποίο και δεν έφερε τα  υποσχεθέντα χαρακτηριστικά: λόγω εγκληματικής  αμελείας του χειριστού του εκτυπωτικού μηχανήματος, κατά την τρισδιάστατη εκτύπωση του μοσχεύματος μου  χρησιμοποιήθηκε ο αλγόριθμος εκτύπωσης του μοσχεύματος καρδιάς της Μητέρας Τερέζας, τρισέγγονης της διασήμου  καθολικής αγίας με το ίδιο όνομα και με παρόμοια  φιλανθρωπική δράση.

Γίνεται απολύτως αντιληπτό ότι η χρήση του μοσχεύματος σε καθημερινή βάση καθιστά αδύνατη την άσκηση του επαγγέλματος μου, άλλως κινδυνεύω να χαρακτηριστώ κυριολεκτικά και μεταφορικά ως η Μητέρα Τερέζα των χρηματοπιστωτικών αγορών,  δηλαδή να γίνω ο περίγελως του διαγαλαξιακού  τραπεζικού συστήματος, έχει δε άμεσες και καταστροφικές επιπτώσεις στην περιουσιακή  και προσωπική μου κατάσταση.

Ως εκ τούτου, διαμαρτύρομαι εντόνως για την  εγκληματική αμέλεια όλων των εμπλεκομένων στην υπόθεση προσώπων και σας καλώ όπως αντικαταστήσετε εξόδοις σας το ακατάλληλο   και ελαττωματικό τρισδιάστατο μόσχευμα με  αυτό το οποίο είχα παραγγείλει αρχικώς και όπως αποκαταστήσετε κάθε έξοδο στο οποίο προέβην παρά τη θέληση μου, λόγω ακριβώς της μεταμόσχευσης του ελαττωματικού οργάνου, άλλως επιφυλάσσομαι για τη  δικαστική  διεκδίκηση κάθε νομίμου δικαιώματος μου.

Λεωνίδας Καρδινός.

* * *

Εδώ άλλες ιστορίες

Το dim/art στο facebook

Το dim/art στο twitter

instagram-logo

img_logo_bluebg_2x

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.