@SKG_SEP2012

—Προτάσεις για τα δύο τελευταία σαββατοκύριακα του Σεπτέμβρη στη Θεσσαλονίκη—

Reworks Festival 2012
Από τις 21 έως τις 23 Σεπτεμβρίου

Το φεστιβάλ που προσκαλεί τους πρωτοπόρους καλλιτέχνες της ηλεκτρονικής κουλτούρας, αναδεικνύει τα ανερχόμενα ταλέντα της εγχώριας μουσικής σκηνής και ακολουθεί τα trends της εποχής, είναι εδώ. Έπειτα από επτά χρόνια σταθερής πορείας, καθιστώντας την Θεσσαλονίκη σημείο συνάντησης των φίλων της μουσικής από όλη την χώρα και το εξωτερικό και με φετινές παρουσιάσεις σε Λονδίνο, Βερολίνο, Λυών, Κολωνία, Σκόπια και Αθήνα, η 8η έκδοση του Διεθνούς Μουσικού Φεστιβάλ Reworks, θα πραγματοποιηθεί από τις 21 έως τις 23 Σεπτεμβρίου, στη Θεσσαλονίκη.

Μια μουσική γιορτή για όλους που προσδοκά και φέτος να δώσει χαμόγελο και χαρά στο κοινό. Για πρώτη φορά το φεστιβάλ επεκτείνεται από δύο σε τρεις ημέρες, φιλοξενώντας εκτός από την μουσική και ομιλίες – εργαστήρια με θέμα την μουσική. Επίσης, για πρώτη φορά το Reworks θα λάβει χώρα σε περισσότερους από έναν χώρους, εντάσσοντας ακόμη μεγαλύτερο κομμάτι της πόλης μέσα σε αυτή την γιορτή.

Με την οικονομική κρίση να “χτυπά” και τον πολιτισμό, το Reworks συνεχίζει να είναι παρόν και να αποτελεί το μοναδικό μουσικό γεγονός που διατηρεί την Θεσσαλονίκη στον παγκόσμιο μουσικό χάρτη, με συνέπεια, βραβεύσεις και συνεχείς παρουσιάσεις όλα αυτά τα χρόνια. Το Reworks είναι το μοναδικό Ελληνικό φεστιβάλ το οποίο βραβεύεται σταθερά εδώ και πέντε χρόνια στα δέκα καλύτερα φεστιβάλ του κόσμου για τον μήνα Σεπτέμβριο, σύμφωνα με τον Βρετανικό οδηγό Resident Advisor.

Με μήνυμά του για φέτος το “We define our future”, καλεί το κοινό να αντισταθεί στη μιζέρια της εποχής και προσκαλεί τους καλλιτέχνες και το κοινό από την Ελλάδα και το εξωτερικό, να “ορίσουν” το δικό τους μέλλον, χωρίς αδράνεια και στασιμότητα.

Line up και ειδικά projects
Και φέτος το Reworks θα προβάλλει πρωτοποριακές μουσικές τάσεις και νέες πολιτιστικές ιδέες, παρουσιάζοντας καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο, όπως το παιδί- θαύμα Nicolas Jaar από την Νέα Υόρκη, αγαπητός – όσο λίγοι – στην χώρα μας, αλλά και τους Pan – Pot, τους καλλιτέχνες από το Βερολίνο που έκαναν μεγάλη επιτυχία με το “Back to Back” compilation τους μέσα στο 2012 και θα παρουσιάσουν στο Reworks ένα πλούσιο σετ γεμάτο techno ρυθμούς.

To Reworks προσκαλεί και μια από τις σημαντικότερες μορφές της ηλεκτρονικής σκηνής τα τελευταία χρόνια, τον Marcel Dettmann. Από τους πρωτεργάτες της αναβίωσης της Γερμανικής Techno σκηνής και resident dj του Berghain στο Βερολίνο, ο Dettmann μέσω των παραγωγών του στην Ostgut Ton και στη δική του Marcel Dettmann έχει κυκλοφορήσει μερικά από τα πιο εμβληματικά singles του χώρου, ενώ κυκλοφόρησε κι ένα από τα καλύτερα dj compilations της χρονιάς, το “Conducted” στην Music Man. Επίσης, θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε μερικά από τα πιο καταξιωμένα ονόματα της χρονιάς, όπως τους Αμερικανούς Maceo Plex & Soul Clap, τους Ιταλούς Tale of Us, τους Γάλλους Benoit & Sergio και τον Daniel Bortz.

Η ελληνική σκηνή εμπλουτίζεται από με ένα καυτό σχήμα που απασχόλησε όσο λίγα τον διεθνή τύπο. Ο λόγος για τους Keep Shelly in Athens, οι οποίοι θα εμφανιστούν για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη. Οι Baby Guru, είναι ένα από τα ονόματα της χρονιάς που θα παρουσιάσουν τον δικό τους ήχο αλλά και οι Roosevelt, που είναι η “αποκάλυψη” για πολλούς, του φετινού c-o pop. Τέλος, ο Dreamachinery από τη Θεσσαλονίκη, οι Vaso & Darko από τα Σκόπια αλλά και οι Darktom και George Adi θα εμφανιστούν στο Reworks. Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, το φεστιβάλ αποτελεί μια σημαντική πλατφόρμα παρουσίασης νέων και πρωτοπόρων Ελλήνων καλλιτεχνών που θα έχουν την δυνατότητα να προβάλλουν το έργο τους στο κοινό της χώρας.

Τα ονόματα του Reworks 2012 είναι:
Nicolas Jaar live band (Η.Π.Α)
Maceo Plex (Η.Π.Α)
Tale of Us (Ιταλία)
Soul Clap (Η.Π.Α)
Benoit & Sergio live (Γαλλία)
Daniel Bortz (Γερμανία)
Tennis (Ιταλία)
Marcel Dettmann (Γερμανία)
Pan – Pot (Γερμανία)
Keep Shelly in Athens (Ελλάδα)
Baby Guru (Ελλάδα)
Roosevelt (Η.Π.Α.)
Vaso & Darko (Σκόπια)
Dreamachinery (Ελλάδα)
Darktom (Ελλάδα)
George Adi (Ελλάδα)
And.id Live (Ελλάδα)
Ison / Actor One (Ελλάδα)
Nikola Gala (Ελλάδα)

Χώροι διεξαγωγής του Reworks Festival 2012:
Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου: Κεντρικά σημεία της Θεσσαλονίκης (tba)
Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου: Πολυχώρος Μύλος, Αγ. Γεωργίου 56, Θεσσαλονίκη
Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου: THE MET HOTEL Rooftop, 26ης Οκτωβρίου 48, Θεσσαλονίκη

Προπώληση εισιτηρίων:
Μπορείτε να προμηθευτείτε τα εισιτήριά σας on line από την ιστοσελίδα http://www.tickethour.com

Τιμές εισιτηρίων:
– Εισιτήριο διημέρου (22 & 23 Σεπτεμβρίου): 40 ευρώ (περιορισμένος αριθμός – 300 εισιτήρια)
– Μονοήμερο εισιτήριο Σαββάτου 22 Σεπτεμβρίου: Μύλος: 25 ευρώ προπώληση, 30 ευρώ ταμείο
– Μονοήμερο εισιτήριο Κυριακής 23 Σεπτεμβρίου: THE MET HOTEL, Rooftop: 20 ευρώ (περιορισμένος αριθμός – 300 εισιτήρια)

Πηγή: goTHESS.gr

Οι Εβραίοι της Θεσσαλονίκης: Συνέχειες και ρήξεις στο χώρο και στη μνήμη
Από τις 28 έως τις 30 Σεπτεμβρίου


Τριήμερο εκδηλώσεων με θέμα «Οι Εβραίοι της Θεσσαλονίκης: Συνέχειες και ρήξεις στο χώρο και στη μνήμη» οργανώνει το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο του φετινού εορτασμού των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς από 28 ως 30 Σεπτεμβρίου.

Στο Μουσείο άλλωστε παρουσιάζεται ήδη η έκθεση «Οι Εβραίοι στη Θεσσαλονίκη – Ανεξίτηλα σημάδια στο χώρο». Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων θα γίνονται θεματικές ελεύθερες περιηγήσεις επισκεπτών με τη βοήθεια εκπαιδευτικού φυλλαδίου του Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης ενώ θα πραγματοποιηθεί εκπαιδευτικό πρόγραμμα με το σχετικό θέμα για σχολικές ομάδες της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Να σημειωθεί, ότι το γενικό θέμα των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς για τη διετία 2011-2012 είναι «Κρίσεις: Συνέχειες και ασυνέχειες στην Ιστορία» εστιάζοντας, όχι μόνο στη σύγχρονη οικονομική κρίση αλλά σε οποιαδήποτε μορφή κρίσης (δημογραφική, οικονομική, πολιτική, ιδεολογική, κοινωνική, θρησκευτική, κ.ά.) και στα ίχνη που αυτές αφήνουν στα κατάλοιπα του υλικού και του αυλού πολιτισμού.
Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη το Σάββατο 29 και την Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου.

Πηγή: Το Βήμα

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.