Θεατρόγατες

Ο Γκας ο θεατρόγατος, από το ποιήμα T. S. Eliot, δεν είναι ο μοναδικός γάτος που απολαμβάνει τη ζωή του θεάτρου. Πολλά θέατρα έχουν μόνιμους ενοίκους υπέροχα γατιά, που κατά καιρούς κάνουν ένα διάλειμμα από τις υποχρεώσεις τους —το κυνήγι ενοχλητικών τρωκτικών— για ένα μικρό πέρασμα από τη σκηνή του θεάτρου όπου ζουν. Ταυτόχρονα έχουν την ικανότητα να κρατούν ψηλά το ηθικό των θιάσων με τους οποιους μοιράζονται το σανίδι.

Σας παρουσιάζουμε, λοιπόν, μερικά από τα αστέρια της θεατρικής Αγγλίας, τους πολύτιμους συντελεστές τόσων και τόσων παραστάσεων, χωρίς πρόβες και χωρίς το παραμικρό τρακ.

1cats
Στο Little Angel theatre που βρίσκεται στο Ίζλινγκτον ο γάτος του θεάτρου είναι γνωστός με δύο ονόματα. Το καλιτεχνικό του που είναι Larry…

2cats
… και εκείνο με το οποίο είναι γνωστός στο θεατρικό εργαστήρι: Harry. Πέρυσι υπήρξε πηγή έμπνευσης για το έργο που ανέβασε ο νεανικός θίασος του Little Angel theatre τη θερινή σεζόν.

3cats

Η γάτα του  Mercury Τheatre στο Κόλτσεστερ έχει επίσης δύο ονόματα. Αν και το πραγματικό  του όνομα είναι Harry, όλοι τον φωνάζουν Warren. Βοηθά του θεατρόφιλους να βρουν τις θέσεις τους  και ενημερώνει τους θαυμαστές του τακτικά μέσω Twitter (@warren_cat)

4cats

Ο Οsborne, o γάτος του Royal Court Theatre, επί σκηνής στη παράσταση του έργου του Ιονέσκο «Καρέκλες». Το θέατρο τον υιοθέτησε στα τέλη της δεκαετίας του 90, όταν είχε πρόβλημα τρωκτικών. Ο Οsborne σκότωσε 25 τρωκτικά την πρώτη κιόλας εβδομάδα. Πέθανε ανήμερα του Halloween, το 2013.

5cats

Στο  Bush theatre στο δυτικό Λονδίνο ζουν δύο γάτες. Το όνομα της μιας εξ αυτών είναι  Pirate (πειρατής) και βλέπετε γιατί…

6cats

… ενώ η άλλη ονομάζεται Marley ή αλλιώς Πρόεδρος Μιάου. Είναι και οι δύο στοTwitter: @Bush_Cat_Pirate and @BushCatMarley.

Millie the cat at the Watermill theatre

Στο θέατρο  Watermill του Μπερκσάιρ, η Millie έχει ιδιαίτερη προτίμηση στην γκαρνταρόμπα.

8cats

Ο  Pluto είναι ο κουλ γάτος του Battersea Arts Centre. Εμφανίστηκε μάλιστα και στη «Μάσκα του κόκκινου θανάτου».

9cats

Ο Gustave του Putney Arts theatre λατρεύει τις συνεντεύξεις τύπου. Πού αλλού θα έβρισκε, άλλωστε, τόσα άδεια κιβώτια από ποτά για να κρύβεται;

10cats

Πάλι ο Pluto του Battersea Arts Centre.

Πηγή: The Guardian. Μετάφραση για το dim/art: Stucano Closer.

1 comments

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.