Έφυγε από τη ζωή ο Bob Hoskins

129_1bob_hoskins

Πριν από λίγα μόλις λεπτά της ώρας έγινε γνωστή η θλιβερή είδηση του θανάτου του άγγλου ηθοποιού Μπομπ Χόσκινς.

Όπως ανακοίνωσε στα μέσα ενημέρωσης ο καλλιτεχνικός του πράκτορας, ο Μπόμπ Χόσκινς κατέληξε εχθές, το βράδυ της Τρίτης 29 Απρλίου, από πνευμονία, σε ηλικία 71 ετών. Η οικογένειά του, η σύζυγος και τα τέσσερα παιδιά του ήταν στο προσκεφάλι του.

Ο Χόσκινς, είχε ανακοινώσει πως αποσύρεται πό τα κινηματογραφικά πλατώ το 2012, όταν έμαθε ότι πάσχει από τη νόσο του Πάρκινσον, μετά από μια μεγάλη καριέρα στο θέατρο, την τηλεόραση και, αργότερα, στον κινηματογράφο. Ο πρώτος μεγάλος κινηματογραφικός ρόλος είχε έρθει το 1980 με το Βρώμικο Σαββατοκύριακο και λίγα χρόνια αργότερα, το 1986, η εξαιρετική Μόνα Λίζα του Νιλ Τζόρνταν τον ανέδειξε σε σταρ με διεθνή αναγνώριση και του χάρισε το βραβειο του φεστιβάλ Καννών, Χρυσή Σφαίρα, βραβείο BAFTA και υποψηφιότητα για Όσκαρ.

Το Χόλιγουντ δεν τον κέρδισε ποτέ όπως άλλους συμπατριώτες του (ίσως και το αντίστροφο να ισχύει εξίσου, βέβαια) και έτσι η καριέρα του στον κινηματογράφο μοιράστηκε ανάμεσα στις μεγάλες αμερικανικές παραγωγές και σε ανεξάρτητες ταινίες ή τηλεοπτικές παραγωγές.

Μια γλυκιά μορφή και ένας εξαιρετικός ηθοποιός, ο Μπομπ Χόσκινς θα λήψει και η είδηση του πρόωρου θανάτου του προκαλεί θλίψη.

Bob+Hoskins+Anna+Friel+Films+Neverland+Genoa+aFtJ1q2EnKKl

* * *

Ξεκίνησα την καριέρα μου παρακολουθώντας στο δρόμο τις γυναίκες, πώς χαιρετιούνται και συζητούν. Σκεφτόμουν πως αν μπορούσα να υποκλέψω κάτι από τον τρόπο έκφρασής τους, από το βάθος των συναισθημάτων τους, θα γινόμουν ένας ενδιαφέρων ηθοποιός.

 

Bob-Hoskins-in-The-Long-G-001

Κάποια στιγμή συνειδητοποίησα ότι εμείς οι άνδρες είμαστε συναισθηματικά ανάπηροι. Δεν μπορούμε να εκφράσουμε τα αισθήματά μας παρά μόνο με θυμό ή με χιούμορ. Η συναισθηματική ισορροπία υπάρχει αποκλειστικά χάρη στις γυναίκες.

 

bob_hoskins_snow_white_2012

 Έχει τύχει να δω ταινίες στις οποίες είχα ξεχάσει ότι έπαιζα κι εγώ.

fhd001EAG_Bob_Hoskins_002

Ο λόγος που έχω παίξει σε τόσες ιστορικές ταινίες είναι ότι οι περισσότεροι δικτάτορες ήταν κάτι κοντοί χοντροί μεσήλικες.

410684-bob-hoskins

 Η κβαντική φυσική είναι το πάθος μου. Είναι μοναδική. Είναι ένας κλάδος των μαθηματικών που βασίζεται στην παράνοια, κι αυτό είναι υπέροχο.

On-the-Move-which-starred-007

 Είμαι πολύ ρομαντικός. Έχω αδειάσει ολόκληρα ανθοπωλεία.

 

Φιλμογραφία:

Βρώμικο Σαββατοκύριακο (1980)

Shakespeare Collection: Οθέλλος (1981)

Κότον Κλαμπ (1984)

Μόνα Λίζα (1987)

Ποιος Παγίδεψε τον Ρότζερ Ράμπιτ (1988)

Κάπταιν Χουκ (1991)

Super Mario Bros. (1993)

ΜυστικόςΠράκτορας (1996)

Το Ταξίδι της Φελίσια (1999)

Δον Κιχώτης (TV) (2000)

Ο Χαμένος Κόσμος,  (TV) (2001)

Τελευταία Εντολή (2001)

Αποστολή στη Βουδαπέστη (2003)

Πέρα από τη Θάλασσα (2004)

Το Παιχνίδι του Ερωτα (2004)

Μάσκα Junior (2005)

Danny the Dog (Unleashed) (2005)

Η Κυρία Χέντερσον Παρουσιάζει (2005)

Stay (2005)

Paris, Je t΄ Aime (2006)

Στα Αδυτα του Χόλιγουντ (2006)

Doomsday (2008)

Γυναίκες Έτοιμες για Όλα (2011)

Η Χιονάτη και ο Κυνηγός (2012)

* * *

Εδώ άλλες αναρτήσεις από την κατηγορία Σινεμά

Το dim/art στο facebook
Το dim/art στο facebook

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.