Στραγγιστό

Διάλειμμα για διαφημίσεις #4

Η διαφήμιση ως ταινία, ως αφήγηση, ως τέχνη, ως εύρημα, ως παγίδα, ως προπαγάνδα —ενίοτε και ως μπούρδα. Διαφημίσεις γυρισμένες από διάσημους σκηνοθέτες και μικρά αριστουργήματα αγνώστων δημιουργών. Τεκμήρια εποχής, κοινωνίας, οικονομίας, καθημερινότητας.

Μια αιθέρια ύπαρξη περπατά αμέριμνη (κοντινό στα πόδια, που ερμηνεύουν την αμεριμνησία με κινήσεις τσάμικου) στην προκυμαία… Ίσως του Brighton, ίσως της Αγια-Μαρίνας… Τα λυγερά δάχτυλα με το άψογο μανικιούρ ανασύρουν ένα νόμισμα και το πετούν με χάρη στα στίλβοντα νερά της Μάγχης, ίσως του Μαλιακού… Βλέμμα ονειροπόλο… Ποια να είναι τάχα η ευχή της; Ίσως περιμένει τον Πρίγκιπα… Ίσως ένα στραγγιστό γιαούρτι Κάντζος… Η ευχή πάντως πραγματοποιείται — δύο σε ένα: ο Πρίγκιπας εμφανίζεται με ένα στραγγιστό στο χέρι· βουτάει το δάχτυλο («δάχλο», στο τοπικό ιδίωμα του Brighton, ίσως της Φθιώτιδας) στον κεσέ και ταΐζει την αιθέρια ύπαρξη μια γερή μπουκιά στραγγιστό Κάντζος: αξίζει η γεύση του!

Δείτε την, φυσικά, σε full screen mode και με τον ήχο δυνατά, για να απολαύσετε την αλλόκοσμη μουσική. Αξιοσημείωτο είναι το έξοχο μοντάζ — προσέξτε πώς η κοπέλα στρέφει το κεφάλι και χαμογελά και αμέσως, με ένα θαρραλέο cut που θα ζήλευε ο Αϊζενστάιν, βλέπουμε κοντινό τον κεσέ του στραγγιστού.

* * *

Εδώ άλλες αναρτήσεις από την κατηγορία: Διάλειμμα για διαφημίσεις

Το dim/art στο Facebook
Το dim/art στο Facebook

 

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.