Φεύγουν καράβια

Αυτό δεν είναι τραγούδι #240
Dj της ημέρας, η Stucano Closer

Τι μου θύμισε ο Πάνος Καμμένος χθες, αναφερόμενος στο Κούγκι…

Δευτέρα Γυμνασίου, η διευθύντρια θέλει να ανεβάσουμε στο καινούργιο θέατρο του Γυμνασίου την παράσταση «Κούγκι, τόπος μαρτυρίου» που είχε γράψει η ίδια. Ο καλύτερος φίλος μου παιρνει τον ρόλο του Φώτου Τζαβέλα, αρχηγού των Σουλιωτών. Ο γυμναστής είναι ο Σαμουήλ —γιατί είχε μούσι— και εγώ κάνω τον απεσταλμένο του Αλή Πασά. Μη με ρωτήσετε γιατί. Πέρασα από οντισιόν πάντως. Οι μαχητές ήταν απλώς ζωγραφισμένοι σε χαρτόνια και κολλημένοι στον τοίχο. Η εκκλησία που διαδραματιζόταν το απίστευτο έργο ήταν ευγενική χορηγία κάποιου κυρίου που έφτιαχνε μικρά εκκλησάκια για τους κήπους των σπιτιών… Μία τρέλα, λοιπόν.

Να μην σας κουράσω με λεπτομέρειες άλλες. Η παράσταση είχε επιτυχία, κατά την διευθύντρια. Εγώ και ο φίλος μου, 33 χρόνια μετά, ακόμα ντρεπόμαστε και γελάμε με τα χάλια μας τότε. Αλλά τα λόγια που είπα θα τα θυμάμαι για πάντα: «Πόσα κολαστήρια, στοχάζεσαι καλόγερε, θα σε κάμει ο Βεζύρης οπόταν σε βάλει εις το χέρι, από το οποίο και δεν γλιτώνεις;» Ε, αυτό ήταν. Μετά ο Σαμουήλ μάς ανατίναξε. Μετά το τέλος της παράστασης, ακούγαμε Ηπειρώτικα τραγούδια και ξαφνικά ακούγεται Βασίλης Παπακωντσταντίνου και το «Φεύγουν καράβια». Δεν ξέρω γιατί πετάχτηκε ο Βασίλης, αλλά έκανε πολύ καλά. Μου άρεσε τότε και μου αρέσει ακόμα αυτό το τραγούδι του.

* * *

Κάθε βράδυ, ένας συνεργάτης ή φίλος του dim/art διαλέγει ένα τραγούδι — ή, μάλλον όχι· αυτό δεν είναι τραγούδι, ή δεν είναι μόνο ένα τραγούδι: είναι μια ιστορία για ένα τραγούδι. Στείλτε μας κι εσείς ένα τραγούδι που δεν είναι τραγούδι στο dimartblog@gmail.com.

* * *

Εδώ άλλα τραγούδια που δεν είναι τραγούδια

Το dim/art στο facebook

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.