Ριζοσπαστική Διεθνιστική Ορθοδοξία

pipa

Το dim/art και η στήλη «Αυτό δεν είναι πίπα» χαιρετίζουν την επιστροφή της Ριζοσπαστικής Αριστεράς στις διεθνιστικές ρίζες του ορθόδοξου κομμουνιστικού κινήματος, όπως αυτή αποτυπώθηκε στη χθεσινή συνάντηση της Προέδρου της Βουλής, σ. Ζωής Κωνσταντοπούλου, με τον Πρόεδρο της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας σ. Σεργκέι Ποπώφ.

Μετά τη συνάντηση, η σ. Ζωή τόνισε: οι αρχές και οι αξίες που υπογραμμίζει η Διακοινοβουλευτική Συνέλευση της Ορθοδοξίας, αρχές και αξίες του Χριστιανισμού που όμως υπερβαίνουν τη θρησκεία και είναι πανανθρώπινες – οι αξίες της ανεξιθρησκίας, της ανεκτικότητας, της αλληλεγγύης, του ανθρωπισμού, του σεβασμού στις μειονότητες – αυτές οι αξίες είναι επίκαιρες όσο ποτέ. Γι’ αυτόν το λόγο και για τους ιστορικούς λόγους τους οποίους ανέφερα, η στήριξη του Ελληνικού Κοινοβουλίου στη Διακοινοβουλευτική Συνέλευση της Ορθοδοξίας θα είναι ενεργή και διαρκής. Ανάλογη ελπίζουμε και προσβλέπουμε ότι θα είναι η στήριξη και η ενεργοποίηση της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Ορθοδοξίας στην υπεράσπιση αυτών των αρχών και αξιών, όσον αφορά τον Ελληνικό Λαό, τον ελληνικό πληθυσμό, που θυματοποιήθηκε από πολιτικές οι οποίες αγνόησαν τον Άνθρωπο, περιφρόνησαν και καταπάτησαν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, δημιούργησαν θύματα και θυματοποίησαν την ίδια τη Δημοκρατία.

Στη συνέχεια εψάλη δέησις υπέρ μακροημερεύσεως της κυβερνήσεως, ενώ ακολούθησε κατανυκτική λιτανεία της θαυματουργής εικόνας του σ. Λένιν (εκείνης που δακρύζει) στους χώρους του Κοινοβουλίου.

Photos Hellenic parliament

 

Την ιδιαίτερα επίκαιρη σημασία των πανανθρώπινων αρχών και αξιών της ανεξιθρησκίας, της ανεκτικότητας, της αλληλεγγύης, του ανθρωπισμού και του σεβασμού στις μειονότητες, τις οποίες υιοθετεί και προάγει η Διακοινοβουλευτική Συνέλευση της Ορθοδοξίας υπογράμμισε η Πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου κατά τη συνάντηση που είχε σήμερα στη Βουλή με τον Πρόεδρο της Γενικής Συνέλευσης της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Ορθοδοξίας (Δ.Σ.Ο.) και Πρόεδρο της Μόνιμης Επιτροπής Κανονισμού της Ρωσικής Δούμας, κ. Σεργκέι Ποπώφ, επικεφαλής Αντιπροσωπείας της Δ.Σ.Ο., αποτελούμενης από τον βουλευτή Γιάννη Αμανατίδη, Αναπληρωτή Γενικό Γραμματέα της Δ.Σ.Ο., τον κ. Fuad Kokaly, μέλος της Διεθνούς Γραμματείας της Δ.Σ.Ο. και μέλος του Νομοθετικού Συμβουλίου της Παλαιστινιακής Αρχής, καθώς και τους συμβούλους της Δ.Σ.Ο. κ.κ. Κώστα Μυγδάλη και Valerey Alekseev.

Εδώ το πλήρες Δελτίο Τύπου από το site της Βουλής.

 * * *

Εδώ άλλες αναρτήσεις από την κατηγορία Αυτό δεν είναι πίπα

Το dim/art στο facebook

 

One comment

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.