Χίλια περιστέρια

Αυτό δεν είναι τραγούδι #283

Dj της ημέρας, η Νατάσσα Συλλιγνάκη

Στη «γειτονιά της δουλειάς» κυκλοφορώ πάνω από είκοσι χρόνια. Μια Δυτική Συνοικία, με πολλές μικρές βιοτεχνίες που σήμερα πια προσπαθούν να επιζήσουν, και πολλούς μετανάστες-εργατικά χέρια. Στη μεγάλη τους πλειοψηφία, Ινδοί και Πακιστανοί.

Στην συνηθισμένη μου διαδρομή για την τράπεζα, εδώ και καιρό βλέπω ένα μαγαζί «δικό τους». Πουλάει αυτά τα εξωτικά υλικά για φαγητό που χρησιμοποιούν, εφημερίδες, διάφορα. Δεν έχω μπει ποτέ, μα βλέπω συχνά τον συμπαθέστατο κύριο που το έχει να κάθεται απ’ έξω, στον ήλιο, όταν δεν έχει δουλειά.

Χθες τον πέτυχα πάλι έξω, στη λιακάδα. Κρατούσε μια σακουλίτσα με ρύζι, και την έριχνε στην αυλή. Και γύρω είχαν μαζευτεί περιστέρια και σπουργίτια, και τσιμπούσαν. Κοντοστάθηκα και τον κοίταξα: είχε τόση γαλήνη, τόση ηρεμία το βλέμμα του!

Γυρνώντας, τον είδα ξανά. Τα πουλιά ήταν ακόμα γύρω του και τσιμπολογούσαν, κι εκείνος τα κοιτούσε με αγάπη και τους μουρμούριζε κάτι στη γλώσσα του. Του χαμογέλασα κι έφυγα.

Όλη μέρα έπαιζε λούπα στο μυαλό μου ο Ζαμπέτας.

* * *

Κάθε βράδυ, ένας συνεργάτης ή φίλος του dim/art διαλέγει ένα τραγούδι — ή, μάλλον όχι· αυτό δεν είναι τραγούδι, ή δεν είναι μόνο ένα τραγούδι: είναι μια ιστορία για ένα τραγούδι. Στείλτε μας κι εσείς ένα τραγούδι που δεν είναι τραγούδι στο dimartblog@gmail.com.

* * *

Εδώ άλλα τραγούδια που δεν είναι τραγούδια

Το dim/art στο facebook

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.