Εφήμεροι υπερήρωες

Ο Μπεν Μπρούκερ επί δυο χρόνια κοίταζε τους βαρετούς γκρίζους τοίχους του γραφείου του. Δηλαδή, όχι ακριβώς: δούλευε ο άνθρωπος σε διαφημιστική, απλώς, όταν σήκωνε τα μάτια του, έβλεπε τους βαρετούς γκρίζους τοίχους του γραφείου του.

Μια ωραία μέρα, βαρέθηκε τους βαρετούς γκρίζους τοίχους του γραφείου του και αποφάσισε να κάνει κάτι. Αυτό το κάτι δεν μπορούσε να είναι μόνιμο, καθώς σε έξι μήνες η εταιρία θα μετακομίσει. Ο Μπεν Μπρούκερ αποφάσισε λοιπόν να διακοσμήσει τους βαρετούς γκρίζους τοίχους με εικόνες υπερηρώων φτιαγμένες αποκλειστικά από post it.

Πήρε την άδεια από το αφεντικό του και έβαλε μπροστά. Κατ’ αρχάς, σχεδίασε τις φιγούρες των υπερηρώων στο Photoshop και μετά έκατσε και υπολόγισε πόσα post it θα χρειαστεί (βαρετό και κουραστικό, όπως λέει ο ίδιος) και, κυρίως, πόσα post it από κάθε χρώμα θα χρειαστεί (σούπερ βαρετό και κουραστικό). Επόμενο στάδιο ήταν η παραγγελία των post it: προσπαθώντας να κρατήσει χαμηλά το κόστος, αναγκάστηκε να παραγγείλει πακέτα με συνδυασμούς χρωμάτων. Έτσι, κάποια χρώματα αντικαταστάθηκαν με άλλα στα αρχικά σχέδια, επίσης του έμειναν μερικές εκατοντάδες post it. Συνολικά, παράγγειλε κάπου 9.000 και χρησιμοποίησε ακριβώς 8.024. Το μπάτζετ έφτασε τα 300$.

Το σαββατοκύριακο της υλοποίησης του φιλόδοξου έργου, πολλοί συνάδελφοι και φίλοι προσφέρθηκαν να έρθουν και να βοηθήσουν. Αρχικά έφτιαξαν ένα καμβά με ταινίες, μετρώντας προσεκτικά, ώστε το σύνολο να βγει κάπως ευθυγραμμισμένο, μιας και πρόκειται για πολλούς υπερήρωες, ακόμα πιο πολλούς κατασκευαστές και απείρως πιο πολλά post it. Μετά, άρχισε η καθαυτό δημιουργία — και όλοι το καταδιασκέδασαν.

«Πάρα πολλοί φίλοι ήρθαν σε διαφορετικές ώρες, έτσι δεν μπόρεσα να έχω μια φωτογραφία οικογενειακή, με όλους», λέει ο Μπεν. «Περάσαμε πολύ καλά και ήταν πολύ ωραίο να το φτιάχνεις και να το βλέπεις να γίνεται πραγματικότητα. Είχα καλά σχόλια και οι εργαζόμενοι από τους άλλους ορόφους του κτηρίου έρχονται κάθε τόσο και το βλέπουν».

Το οπτικό αποτέλεσμα έχει ενδιαφέρον: από λίγο μακριά, θυμίζει πολύ «pixel art» — τις φιγούρες των πρώτων video games από τις πρώτες ηρωικές μέρες των γραφικών χαμηλής ανάλυσης.

employee-uses-post-its-to-turn-drab-office-walls-into-giant-superhero-murals-131

Όλες οι φωτογραφίες, τα σχέδια και το βίντεο είναι του Μπεν Μπρούκερ

* * *

Εδώ άλλες αναρτήσεις από την κατηγορία Η τέχνη της διπλανής πόρτας

Το dim/art στο Facebook

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.