Ολαρία ολαρά

R-1458595-1256043879.jpeg

Αυτό δεν είναι τραγούδι #602
Dj της ημέρας, η Μαργαρίτα Ζαχαριάδου

Ο κυκεών, που λέτε, ήταν ένα αρχαίο power drink. Στην ουσία, ανακάτευαν διάφορα πράγματα υψηλής θερμιδικής και θρεπτικής αξίας (κατσικίσιο τυρί, κρασί, μέλι, μυρωδικά) και το κατέβαζαν και ταν-νταχ. Για το πώς ήταν η γεύση του, βέβαια, επιφυλάσσομαι. (Προσωπικά, η ιδέα μού θυμίζει εκείνη τη σούπα που έφτιαχνε ο Αστερίξ στις «Δάφνες του Καίραρα», για να ξυπνάει τον Κακοσούσουμους: μια κότα αμάδητη, σαπούνι Μασσαλίας, κόκκινο πιπέρι κλπ.)

Και τότε, όπως και τώρα, «κυκεών» σήμαινε κυριολεκτικά το «ανακάτεμα». Το όλα μέσα. Το οποίο, συνήθως, δεν βγαίνει σε καλό. Σε κάθε τυχαία επιτυχία ανακατέματος, αντιστοιχούν μερικές χιλιάδες φρικτές αποτυχίες. «Είναι η εντροπία, ηλίθιε».

Μια τέτοια φρικτή αποτυχία νιώθω πως ζούμε αυτόν τον καιρό. Έναν κυκεώνα από μαραμένα υλικά-ιδέες, από μισές αλήθειες και απόλυτα ψέματα, από τοξίνες οργής ή κατάθλιψης, από χαραμισμένα μόρια φαιάς ουσίας και εξανεμισμένο χρόνο. Και το μόνο τραγούδι που μου ‘ρχεται στον νου γι’ αυτόν τον τόσο μέλανα ζωμό-κυκεώνα είναι ένα: ολαρία-ολαρά.

* * *

Κάθε βράδυ, ένας συνεργάτης ή φίλος του dim/art διαλέγει ένα τραγούδι — ή, μάλλον όχι· αυτό δεν είναι τραγούδι, ή δεν είναι μόνο ένα τραγούδι: είναι μια ιστορία για ένα τραγούδι. Στείλτε μας κι εσείς ένα τραγούδι που δεν είναι τραγούδι στο dimartblog@gmail.com.

Εδώ άλλα τραγούδια που δεν είναι τραγούδια

Το dim/art στο facebook

follow-twitter-16u8jt2 αντίγραφο

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.