Ταυτότητα

giorgos-marinosΑυτό δεν είναι τραγούδι #638
Dj της ημέρας, η Τσαμπίκα Χατζηνικόλα

Γέννηση σε έναν τόπο που θεωρείται από τους περισσότερους ευλογημένος, ίσως και να είναι ευλογημένος, μα για κάποιους μοιάζει φυλακή. Να είναι παράδεισος για τους πολλούς. Για άλλους ο Παράδεισος να είναι λίγος, ένα κλουβί χρυσό, κάτι που κόβει φτερά και καθορίζει τα πάντα από την αρχή μέχρι το τέλος. Είναι όμορφος ο Παράδεισος, όταν μπορεί κανείς σ’ αυτόν να αρμόσει καλά. Και όταν δεν μπορεί, να πορεύεται όπως μπορεί…

Συζητούσα με αγαπημένο πρόσωπο για το πόσο ο τόπος μας καθορίζει. Αρνούμαι να δεχθώ τη λογική να είμαι κάτι πέρα από το όνομα και το επώνυμό μου. Ό,τι δέχομαι να με καθορίζει ως άνθρωπο είναι η στενή οικογένειά μου. Το να γεννηθώ σε έναν τόπο είναι τυχαίο και δεν μπορεί ο τόπος αυτός και οι άνθρωποί του να αποτελούν τη δική μου ταυτότητα. Καθοριζόμαστε από τον τόπο και τους ανθρώπους, αλλά είναι δική μας επιλογή το μέγεθος της επιρροής, αν αυτό θα είναι για πάντα ή αν θα αποφασίσεις, κάποια στιγμή, να αυτοκαθοριστείς σε πολλά. Αγαπώ και σέβομαι τον τόπο και τους ανθρώπους, όπου κι αν έχω ζήσει· όμως ό,τι είναι σύμβαση των ανθρώπων αρνούμαι να είναι η δική μου ταυτότητα.

* * *

Κάθε βράδυ, ένας συνεργάτης ή φίλος του dim/art διαλέγει ένα τραγούδι — ή, μάλλον όχι· αυτό δεν είναι τραγούδι, ή δεν είναι μόνο ένα τραγούδι: είναι μια ιστορία για ένα τραγούδι. Στείλτε μας κι εσείς ένα τραγούδι που δεν είναι τραγούδι στο dimartblog@gmail.com.

Εδώ άλλα τραγούδια που δεν είναι τραγούδια

Το dim/art στο facebook

Το dim/art στο twitter

2 comments

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.