Σούπα να φοράς μάσκα

Ένα από τα προβλήματα στον καιρό της πανδημίας (αν και μάλλον όχι το μεγαλύτερο) είναι το θόλωμα των γυαλιών —είτε ηλίου είτε στραβωμάρας— λόγω μάσκας. Ο ιάπωνας καλλιτέχνης Τακαχίρο Σιμπάτα προσπάθησε με διάφορους τρόπους να το λύσει: πιο πάνω, πιο κάτω, πιο δω, πιο κει κ.λπ. Όταν απέτυχε παταγωδώς, ακολούθησε τη γνωστή συμβουλή: «χαλάρωσε και απόλαυσέ το». Έφτιαξε λοιπόν μια τρισδιάστατη μάσκα, φτυστή με σούπα νουντλς. Όσο περισσότερη ώρα τη φοράει, τόσο θολώνουν τα γυαλιά και, συνεπώς, τόσο πιο λαχταριστή μοιάζει η απομίμηση σούπας.

Ο Σιμπάτα λέει πως «ήθελε να κάνει τους ανθρώπους να το διασκεδάσουν λιγάκι» και πως δεν έχει σκοπό να πουλήσει τη μάσκα του. Ούτε όμως τη φοράει πολύ συχνά: «Το «μπολ» είναι γεμάτο βαμβάκι, συνεπώς ζυγίζει όσο κι ένα λούτρινο αρκουδάκι. Δεν μπορείς να τη φοράς για πολλή ώρα».

Πηγή: Τομοσίγκε Ακίρα και Ακίκο Οκαμότο / Reuters

Ο καλλιτέχνης βάζει τις τελευταίες πινελιές στη σούπα του, 23/9/2020

Φωτογραφίες: REUTERS/Kim Kyung-Hoon

* * *

Εδώ άλλες αναρτήσεις από την κατηγορία Κι αυτό τέχνη είναι

Το dim/art στο facebook

Το dim/art στο twitter

instagram-logo

img_logo_bluebg_2x

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.