Η τέχνη του ουρανού

—Μετάφραση για το dim/art: Τάνια Σιμοπούλου—

Παρατηρώντας τα σύννεφα να επιπλέουν ανάμεσα στα γραφικά κτίρια της Αβινιόν, ο Thomas Lamadieu φαντάστηκε ιδιόμορφες φιγούρες, στριμωγμένες στα κενά του ουρανού που δημιουργούνται ανάμεσα στα κτίρια.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Ο Γάλλος καλλιτέχνης πρέπει στα αλήθεια να μη χορταίνει να κοιτά τον ουρανό, αλλά μάλλον για διαφορετικό λόγο από ό,τι νομίζουμε. Κάθε φορά που βλέπει ένα κομμάτι ουρανού ανάμεσα στα κτίρια της πόλης, για εκείνον είναι ένας ακόμη καμβάς ζωγραφικής.

Ο Lamadieu δημιούργησε τη δική του «τέχνη του ουρανού» με μορφές και εικόνες τις οποίες ενθέτει στα γεωμετρικά σχήματα που προκύπτουν στα κενά του ουρανού, περιχαρακωμένα από τα κτίρια. Αρχικά φωτογραφίζει το συγκεκριμένο σημείο της πόλης και γεμίζει τον κενό χώρο που περιβάλλεται από τα κτίρια με ζωγραφιές που απεικονίζουν μουσάτους άνδρες και γυναίκες με έξαλλες κομμώσεις.

«Με τις δημιουργίες μου θέλω να αναδείξω μια διαφορετική οπτική της αστικής αρχιτεκτονικής και του αστικού τοπίου που μας περιβάλλει διαρκώς, όπως αυτό μπορεί να διαμορφωθεί με την παρέμβαση της φαντασίας και μόνο».

Συνδυάζοντας το παλιό με το καινούργιο, ο Lamadieu  χρησιμοποίησε την εφαρμογή ζωγραφικής  “dinosaur”  της Microsoft  για να συνθέσει τις γοητευτικές, αν και κλειστοφοβικές, μορφές του. «Με αυτό το πρόγραμμα ζωγραφικής καταφέρνω να δώσω μια πινελιά  «ρετρό» στις μορφές μου» δήλωσε σε ένα e-mail του στην Huffington Post.

Κι αυτά όλα τέχνη είναι

Το dim/art στο facebook
Το dim/art στο facebook

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.