Πες μου γιατί

Αυτό δεν είναι τραγούδι # 276

Dj της ημέρας, η Λίζα Γεραλή

Η Στέλλα είναι το κορίτσι του διπλανού γραφείου. Ψηλή, ξανθιά, ξύπνια. Παντρεμένη-χωρισμένη πριν τα 30, χωρίς παιδιά. Μένει μόνη στο πατρικό της, αφού δεν μπόρεσε να της το φάει κι αυτό ο πρώην σύζυγος· την άφησε όμως να αποπληρώνει τα κοινά δάνεια και κάρτες που κατάφερε να πάρει χωρίς καλά-καλά να τον καταλάβει – και την έκανε, για άλλες χώρες, πιο ζεστές.

Η Στέλλα δουλεύει πλήρες ωράριο, και τα απογεύματα κρατάει ένα παιδάκι – για να συμπληρώνει τις δόσεις για τα δάνεια που λέγαμε. Παρ’ όλα αυτά, κι αφού ξεπέρασε το αρχικό σοκ, συνήλθε γρήγορα κι άρχισε να βγαίνει όπως παλιά. Περιστασιακές σχέσεις, κλαμπ και μπουζούκια τα Σάββατα, αυτή είναι η μόνη παρέκκλιση από το δρομολόγιο «σπίτι-γραφείο» της βδομάδας. Αλλά εκεί, του δίνει και καταλαβαίνει, γυρίζει σπίτι ξημερώματα και λιώμα. Και (συνήθως) κάθε φορά με άλλη παρέα.

Σήμερα ήρθε 2 ώρες αργότερα από το κανονικό, και τραγουδώντας. Είχε ζητήσει άδεια, χωρίς να μας πει γιατί. Το τραγούδι περίεργο, δεν ανήκει στο συνηθισμένο της ρεπερτόριο. Χαμογελαστή, άνοιξε μια τσάντα που κρατούσε, έβγαλε ένα κουτί γλυκά κι άρχισε να κερνάει. «Γιορτάζω. Επιτέλους, πήρα το διαζύγιο. Και ξόφλησα το λογαριασμό με τις κάρτες – ένα δανειάκι μου μένει ακόμα».

«Τότε γιατί αυτό το τραγούδι;»

«Τις τελευταίες μέρες με παίρνει στο τηλέφωνο κι αφήνει αυτό το τραγούδι ν’ ακούγεται. Δεν μιλάει, δεν φαίνεται ο αριθμός του, αλλά το ξέρω, αυτός είναι. Κι εγώ το αφήνω να παίζει και γελάω. Ας πρόσεχε».

Γεια σου, Στέλλα, με τα ωραία σου!

* * *

Κάθε βράδυ, ένας συνεργάτης ή φίλος του dim/art διαλέγει ένα τραγούδι — ή, μάλλον όχι· αυτό δεν είναι τραγούδι, ή δεν είναι μόνο ένα τραγούδι: είναι μια ιστορία για ένα τραγούδι. Στείλτε μας κι εσείς ένα τραγούδι που δεν είναι τραγούδι στο dimartblog@gmail.com.

* * *

Εδώ άλλα τραγούδια που δεν είναι τραγούδια

Το dim/art στο facebook

 

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.