Χρυσοπράσινο φύλλο

Αυτό δεν είναι τραγούδι #419
Dj της ημέρας, η Τσαμπίκα Χατζηνικόλα

Κύπρος…

Να νιώθεις τον αέρα στα φουστάνια που θροΐζουν και τ’ αηδόνια που ακόμα κελαηδούν στις Πλάτρες. Αμετανόητα. Και ο ήλιος να χαϊδεύει τα ματόκλαδα την ώρα του μεσημεριού, όταν θα στήνεσαι σαν άλλη Αφροδίτη μπρος στις πηγές για μια φωτογραφία και μια αφιέρωση σε ένα αγαπημένο πρόσωπο.

Κάθε τόπος έχει το δικό του παρελθόν, ένα μοναδικό παρόν που την ίδια στιγμή γίνεται παρελθόν, και ένα μέλλον που άλλοτε φαντάζει κοντινό και άλλοτε άπιαστο. Ο τόπος αυτός, όπως και κάθε τόπος, είναι οι άνθρωποί του. Μα είναι και κείνοι που επέλεξαν να τον κατοικήσουν και ας μη γεννήθηκαν εκεί. Και οι άλλοι: εκείνοι που ταξίδεψαν εκεί για μια στιγμή μέσα στο χρόνο και ένιωσαν να τους δένουν νήματα αόρατα, πολύχρωμα, φωτεινά… Όπως οι ήχοι από το θρόισμα των φουστανιών των κοριτσιών και το κελάρυσμα των γέλιων τους ένα καλοκαιριάτικο απομεσήμερο· όπως οι μελωδίες που γεννιούνται μέσα μας και ψάχνουν εικόνες για να ταυτιστούν και να πάρουν μορφή· όπως οι ακτίνες του ήλιου στις φωτογραφίες απ’ τα ταξίδια μας… Ανάμεσα σ’ αυτούς τους ταξιδιώτες είναι κι εκείνοι που πιάνουν τις σκοτεινές γωνιές του τόπου και της ιστορίας του και τις μετουσιώνουν σε εικόνες άλλου χρόνου. Γιατί ο καθένας μας έχει δικό του τρόπο να κοιτά, να νιώθει και να χρωματίζει όσα συνέβησαν, όσα συμβαίνουν και όσα πρόκειται να συμβούν. Και οι φωτογραφίες θα είναι πάντα εκεί για να συγκρίνουν και να αποδεικνύουν· να αιχμαλωτίζουν το άπιαστο και να προσφέρουν μια στιγμή στην αιωνιότητα.

11900988_10154132811943696_1151714578_o

* * *

Κάθε βράδυ, ένας συνεργάτης ή φίλος του dim/art διαλέγει ένα τραγούδι — ή, μάλλον όχι· αυτό δεν είναι τραγούδι, ή δεν είναι μόνο ένα τραγούδι: είναι μια ιστορία για ένα τραγούδι. Στείλτε μας κι εσείς ένα τραγούδι που δεν είναι τραγούδι στο dimartblog@gmail.com.

* * *

Εδώ άλλα τραγούδια που δεν είναι τραγούδια

Το dim/art στο facebook

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.