Τόσος ήτανε

Αυτό δεν είναι τραγούδι #420
Dj της ημέρας, η Νατάσσα Συλλιγνάκη

Θυμάμαι πριν από μερικά χρόνια που στη δουλειά το μόνιμο θέμα συζήτησης ήταν ένας συνάδελφος που «έπεσε έξω». Με όσους κοινούς γνωστούς κι αν το συζητήσαμε, η κουβέντα ήταν πάντα η ίδια: πόσο ανόητος που, αντί να διαχειριστεί σωστά την διόλου ευκαταφρόνητη περιουσία που του άφησε ο πατέρας του, αυτουνού πήραν τα μυαλά του αέρα. Και παρά τις σχετικές σπουδές και την “προϋπηρεσία” στη δουλειά από παιδί, μόλις ανέλαβε μόνος του τα θαλάσσωσε: προσέλαβε διπλάσιους εργαζόμενους για να κάνουν την ίδια δουλειά, άλλαξε τα έπιπλα στα γραφεία του με καινούρια πανάκριβα, αύξησε τα έξοδα χωρίς να αυξηθούν αντίστοιχα τα έσοδα. Και ανοησίες: ενώ είχε κεφάλαια από τους γονείς του που θα αρκούσαν, φυσιολογικά, για χρόνια, τα κατασπατάλησε σε ταξίδια και πολυτέλειες, πήρε δάνεια που δεν ήταν εύκολο να αποπληρωθούν, ακριβοπλήρωνε στελέχη χωρίς πραγματικά προσόντα. Το αποτέλεσμα ήταν να καταφέρει να χρεοκοπήσει μια υγιέστατη εταιρία, να χρεωθεί και να τον κυνηγούν οι πάντες, να χαλάσει το καλό όνομα του πατέρα του στην αγορά – νομίζω κατέληξε στη φυλακή για χρέη στο δημόσιο.

Δεν ξέρω γιατί την σκέφτομαι την παλιά ιστορία τις τελευταίες μέρες. Μαζί με τον στίχο του Αναγνωστάκη από το ΥΓ., που έγινε τραγούδι – μα δεν είναι τραγούδι:

«Δεν έφταιγεν ο ίδιος, τόσος ήτανε».

 

* * *

Κάθε βράδυ, ένας συνεργάτης ή φίλος του dim/art διαλέγει ένα τραγούδι — ή, μάλλον όχι· αυτό δεν είναι τραγούδι, ή δεν είναι μόνο ένα τραγούδι: είναι μια ιστορία για ένα τραγούδι. Στείλτε μας κι εσείς ένα τραγούδι που δεν είναι τραγούδι στο dimartblog@gmail.com.

* * *

Εδώ άλλα τραγούδια που δεν είναι τραγούδια

Το dim/art στο facebook
Το dim/art στο facebook

Κράτα το

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.