Small Walkin Box

Αυτό δεν είναι τραγούδι #943
Dj της ημέρας, ο Γιώργος Τσακνιάς

80s = (και) Ρόδον. Και, συγκεκριμένα, τα live των Gravenites Cipollina band.

Ο ένας, ελληνικής καταγωγής προφανώς (από το Παλαιοχώρι Αρκαδίας, συγκεκριμένα), γνωστός και ως Nick the Greek, υπήρξε ο σύνδεσμος μεταξύ του San Francisco των sixties και των μπλουζ του Σικάγο. Έγραψε τραγούδια για την Joplin  και τους Paul Butterfield Blues Band, συμμετείχε στους Big Brother and the Holding Company και έφτιαξε μαζί με τον Bloomfield τους Electric Flag.

Ο άλλος θεωρείται ένας από τους κιθαρίστες που διαμόρφωσαν τον ήχο της ψυχεδέλειας. Μέλος των Quicksilver Messenger Service —που μαζί με τους Grateful Dead και τους Jefferson Airplane αποτελούν την Αγία Τριάδα του San Fran— και φίλος και συνεργάτης του Gravenites επί δεκαετίες.

Αμφότεροι λοιπόν θρυλικές προσωπικότητες, κολλητοί και συνεργάτες με όλους τους σημαντικούς μουσικούς της west coast στα 60s και 70s και —κυρίως— τεράστιοι μουσικοί. Αξέχαστες οι πρωτοχρονιές του ’87 και του ’88 στο Ρόδον με τους Gravenites Cipollina band. Την άνοιξη του ’89, ο John Cipollina πέθανε στα 45 του.

rodon_still_14-960x540

* * *

Κάθε βράδυ, ένας συνεργάτης ή φίλος του dim/art διαλέγει ένα τραγούδι — ή, μάλλον όχι· αυτό δεν είναι τραγούδι, ή δεν είναι μόνο ένα τραγούδι: είναι μια ιστορία για ένα τραγούδι. Στείλτε μας κι εσείς ένα τραγούδι που δεν είναι τραγούδι στο dimartblog@gmail.com. 

* * *

Με αφορμή την έκθεση GR80s. Η Ελλάδα του Ογδόντα στην Τεχνόπολη (25/1,-12/3) στη στήλη  δημοσιεύονται τραγούδια (που δεν είναι τραγούδια) της δεκαετίας του ’80.

gr80s_logotitle_gr

Το dim/art είναι χορηγός επικοινωνίας της έκθεσης

GR80s, το site
GR80s στο facebook
GR80s στο twitter

* * *

Εδώ άλλα τραγούδια που δεν είναι τραγούδια

Το dim/art στο facebook

Το dim/art στο twitter

instagram-logo

img_logo_bluebg_2x

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.