Προοδευτική Εκκλησία

—του Στράτου Σαφιολέα—

Ο Markus Söder, πρόεδρος της Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης Βαυαρίας και πρωθυπουργός του κρατιδίου της Βαυαρίας (Ministerpräsident des Freistaates Bayern), αποφάσισε την ανάρτηση του σταυρού σε όλα τα κυβερνητικά κτίρια της Βαυαρίας από την πρώτη Ιουνίου, σε μια προφανή προσπάθεια να προσποριστεί πολιτικά κέρδη, απευθυνόμενος σε κάποιο ακραία δεξιό ακροατήριο.

Η απόφαση αυτή συνάντησε μεγάλη αντίδραση, αλλά όχι από εκεί που θα περιμένατε.

Η μεγάλη αντίδραση προέρχεται από τον Καθολικό Καρδινάλιο Reinhard Marx!

O Reinhard Marx, που είναι και ο επικεφαλής της συνόδου των Γερμανών Επισκόπων, δήλωσε πως είναι αντίθετος με την εργαλειοποίηση του συμβόλου του σταυρού για πολιτικά οφέλη.

Ο Καρδινάλιος δήλωσε πως μια τέτοια χρήση οδηγεί σε συγκρούσεις μεταξύ των πολιτών και πως η Καθολική Εκκλησία επιδιώκει μια διαφορετική προσέγγιση μεταξύ Χριστιανών, Μουσουλμάνων, Εβραίων και Αθέων.

Τα διάβαζα αυτά και σκεφτόμουν πως αυτή είναι η στάση μιας πραγματικά προοδευτικής Εκκλησίας, που απευθύνεται στην κοινωνία, και όχι μιας Εκκλησίας που ανέχεται επισκόπους όπως ο Καλαβρύτων και ο Πειραιώς —οι οποίοι διακινούν τον λόγο του μίσους και του διχασμού— και, αντί να αντιπαρατίθεται στην ρατσιστική ακροδεξιά, συμμαχεί μαζί της.

* * *

Εδώ άλλες αναρτήσεις από τη στήλη Παροράματα και ημαρτημένα

Το dim/art στο facebook

Το dim/art στο twitter

instagram-logo

img_logo_bluebg_2x

One comment

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.